COVID-19: Sprayul nazal care ucide coronavirusul într-un 1 minut, creat în Turcia

Spray-ul nazal  Foto: Pixabay
Oamenii de știință turci au dezvoltat un spray nazal care - spun ei - poate ucide coronavirusul într-un minut!

Pandemia COVID-19, care a afectat acum peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume, a pus pe mulți microbiologi să lucreze pentru a găsi soluții viabile. În timp ce profesioniștii din domeniul sănătății lucrează zi și noapte în laboratoarele lor pentru a dezvolta teste, vaccinuri și tratamente, oamenii de știință turci au reușit să dezvolte un spray nazal care poate ucide coronavirusul în doar un minut.

Soluția numită Genoxyn, care ucide complet virusul – spun producătorii-, a fost dezvoltată de profesorul asociat dr. Șehime Gülsün Temel, dr. Ahmet Ümit Sabancı și dr. Cüneyt Özakın, membri ai Departamentului de microbiologie medicală de la Universitatea Uludağ din Bursa.

Dr Ozakın a spus că au testat inițial eficacitatea antivirală a soluției împotriva virușilor obișnuiți, dar când a început pandemia de coronavirus, accentul lor a trecut la SARS CoV-2. După efectuarea testelor necesare, cei trei cercetători au demonstrat că soluția are un efect direct asupra noului coronavirus.

„Am demonstrat că are un efect letal împotriva bacteriilor, ciupercilor și mai ales a SARS-CoV-2”, a spus dr Ozakın, conform dailysabah.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel