COVID-19: Primul test pe care ți-l faci singur acasă și ai rezultatul rapid, autorizat de FDA

Testul american anti COVID-19 de făcut acasă. Foto: Lucira Health
FDA a aprobat de urgență, în Statele Unite, un test rapid pe care ți-l faci singur acasă și ai rezultatul în 11 - 30 de minute. Nu e nevoie să trimiți proba la vreun laborator. 

Agenția pentru Alimente și Medicamente din SUA - FDA - a a aprobat de urgență un test care poate fi utilizat pe cale nazală de persoane cu vârste de peste 14 ani, dacă au suspiciunea că au COVID-19. 

Testul, produs de compania Lucira Health, și care este disponibil prin prescripție de la medic, furnizează rezultatul într-un interval cuprins între 11 și 30 de minute, iar conform site-ului companiei producătoare costă mai puțin de 50 de dolari.

Testul Lucira COVID-19 All-In-One Test Kit a fost autorizat pentru uz casnic cu probe de tampon nazal auto-colectate la persoanele cu vârsta de 14 ani și peste, pe care medicul de familie le suspectează că ar avea COVID-19. De asemenea, este autorizat pentru utilizare în punctele de îngrijire (de exemplu, cabinete medicale, spitale, centre de îngrijire urgentă și camere de urgență) pentru toate vârstele, dar probele trebuie colectate de un furnizor de asistență medicală atunci când testul este utilizat în astfel de unități medicale pentru a testa persoanele cu vârsta sub 14 ani. Testul este autorizat în prezent numai pentru utilizarea pe bază de rețetă.

„FDA a autorizat primul test pentru COVID-19 pe care ți-l poți face singur și care oferă rezultate la domiciliu. Este un progres important care subliniază angajamentul nostru în extinderea accesului la teste”, a declarat directorul FDA, Stephen Hahn, într-un comunicat al Agenției

Autorizarea de urgență este una temporară, acordată sub anumite condiții de FDA, pentru a răspunde la o situație de urgență, așa cum este o pandemie. Ea poate fi revocată sau modificată dacă mai târziu apar date noi despre eficiență sau riscuri.

FDA a autorizat încă de la sfârșitul lui aprilie și începutul lui mai utilizarea de teste care pot fi făcute la domiciliu, dar spre deosebire de kitul de la Lucira Health, rezultatele lor trebuie livrate de laboratoare autorizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel