COVID-19: posibil tratament pe baza unui medicament pentru Ebola

Medicamente  FOTO: pixabay.com
Cercetători de pe trei continente testează un medicament, care tratează Ebola, pentru COVID-19. Rezultatele ar fi promițătoare.

COVID-19, posibil tratament. Echipe de cercetători din Statele Unite, Asia și Europa testează un medicament, creat să trateze Ebola, pentru noul coronavirus. Medicamentul, remdesivir, a fost deja administrat unui număr limitat de pacienți internați cu COVID-19, inclusiv pe primul pacient din SUA diagnosticat cu boala - un bărbat în vârstă de 35 de ani din statul Washington care a solicitat îngrijiri în 19 ianuarie, după întoarcerea acasă din Wuhan, China. În cazul lui, starea de sănătate i s-a îmbunătățit vizibil chiar de a doua zi după administrarea medicamentului.

"Nu puteți presupune că este sigur și eficient", consideră dr. Babafemi Taiwo, șeful de la Boli Infecțioase la Școala de Medicină Feinberg din cadrul Universității Northwestern din Chicago. Această universitate este una dintre cele mai recente alăturate echipelor de cercetători. "Nu aflăm dacă ceva funcționează cu adevărat fără studii clinice randomizate", a afirmat dr. Victor Tapson, specialist în Medicină pulmonară la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, coordonatorul studiului care testează remdesivir. Pacienții spitalizați cu COVID-19 sunt repartizați aleatoriu pentru a primi fie perfuzii de remdesivir sau un placebo, pe lângă îngrijirea standard, inclusiv suportul respirator, arată medicinenet. Deocamdată, rezultatele par promițătoare. Un exemplu este starea de sănătate a unui bărbat de 89 de ani, îngrijit la Northwestern, care s-a îmbunătățit.

Dezvoltat pentru Ebola, testele pe animale arată că medicamentuleste activ împotriva coronavirusurilor care au provocat focarele SARS (sindromul respirator acut sever) și MERS (Orientul Mijlociu). Medicamentul are potențialul de a lupta împotriva diferitelor familii de virus din cauza modului în care funcționează, explică oamenii de știință.

Aceștia precizează că odată ce vor avea datele din cursul unei luni de studiu, atunci pot începe analiza datelor. Remdesivir este unul dintre numeroasele tratamente pe care cercetătorii le investighează pentru COVID-19. Alte medicamente, inclusiv antivirale și medicamente care vizează inflamația pulmonară, sunt și ele analizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel