Urmărește dezbaterea live

COVID-19: plasmă de convalescent, primii 5 donatori în București. Acad dr Irinel Popescu explică

Plasma donată de cei vindecați poate salva vieților altor oameni
EXCLUSIV
A început donarea de plasmă de convalescent COVID-19 în București, a anunțat academicianul Irinel Popescu în ediția de joi, 30 aprilie, a emisiunii Academia de Sănătate.

”Plasma de convalescent ar trebui să conțină un titlu suficient de anticorpi”, spune academicianul Irinel Popescu în ediția de joi, 30 aprilie, a emisiunii Academia de Sănătate. Acesta a precizat că s-au prezentat deja primii 5 donatori la Centrul de Transfuzii din București. Printre aceștia se numără și cadre medicale, continuă academicianul, ”care au avut boala și s-au oferit să doneze plasmă pentru a fi utilizată ca tratament în special la cazurile grave”.

”De această plasmă se leagă multe speranțe. Și noi ne exprimăm speranța ca tratamentul să înceapă în curând. Au fost elaborate și ghidurile de utilizare de către Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă”, amintește academicianul. 

Ce efecte are acest tratament la pacienții în stare gravă, ce alte tratamente se încearcă și cu ce efecte, aflați în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel