COVID-19: persoanele care au făcut forma ușoară au imunitate pe termen scurt
05 aug, 12:39
Anticorpii scad considerabil în doar câteva luni de la infectarea cu COVID-19, potrivit unui nou studiu. Se crede că imunitatea la persoanele cu formă ușoară a bolii au o imunitate doar pe termen scurt.

Anticorpii anti-coronavirus ai persoanelor care au prezentat simptome uşoare de COVID-19 scad considerabil în primele trei luni după infectare, potrivit unor surse citate de agerpres.ro. O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea California din Los Angeles, Statele Unite, a efectuat un studiu aprofundat pe un număr de 34 de persoane care s-au recuperat în urma infecției cu noul coronavirus, prezentând doar forma ușoare ale infecției.
Cercetătorii au testat sângele subiecţilor de două sau trei ori pe o perioadă de trei luni și au descoperit o scădere considerabilă a nivelului de anticorpi - proteine produse de sistemul imunitar, care împiedică virusurile să infecteze din nou celulele organismului. În medie, nivelurile anticorpilor au scăzut la jumătate la fiecare 73 de zile, conform studiului publicat în The New England Journal of Medicine.
Rezultatele accentuează temerile că imunitatea umorală împotriva SARS-CoV-2 ar putea să nu fie de durată la indivizii care au prezentat simptome uşoare, care alcătuiesc majoritatea persoanelor cu boala COVID-19, se arată în studiu.


Ştiri Recomandate

Andrei Baciu   FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Vaccinul gripal, Andrei Baciu: numărul dozelor este limitat
Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Sezon gripal: perioada de vaccinare începe mai repede anul acesta
ZODIA cu noroc. I se schimbă destinul în curând!
Vaccinare antigripală. Anunțul Ministerului Sănătății
Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Rafila la „Totul despre vaccinul gripal 2020-2021”: ”Pandemia e o oportunitate”
Vaccinarea
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: Totul despre vaccinul gripal 2020-2021
BENZYLUM BENZOICUM - prospect
LEFLUNOMIDUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri