COVID-19: organizarea de succes a unuia dintre cele mai mari spitale de urgență din România

UPU
EXCLUSIV
Spitalul de Urgență Sf. Spiridon din Iași a avut o organizare aparte pe perioada stării de urgență impuse de COVID-19.

Invitat al ediției de săptămâna aceasta a emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, medicul chirurg Cristian Lupașcu a explicat modalitatea aparte de organizare a Spitalului Sf Spiridon din Iași în timpul stării de urgență impusă de pandemia COVID-19.

Pe durata stării de urgență, Clinicile I și II de Chirurgie din cadrul unității medicale amintite, conduse de prof dr Cristian Lupașcu, au asigurat intervențiile chirurgicale pentru toate specialitățile chirurgicale conexe. ”A trebuit să organizăm de așa manieră cele 125 de paturi pe care le am la Chirurgie I și II pe trei tipuri de sectoare: suspecți de COVID-19, stare intermediară - pacienții care au avut o primă testare negativă și așteaptă o a doua testare; respectiv al treilea sector -zona curată, cu pacienți cu al doilea test COVID-19 negativ”, a explicat chirurgul ieșean.

Ș Blocul Operator a fost împărțit pe două niveluri: două săli au fost adresate intervențiilor chirurgicale la cei suspecți și pozitivi de COVID-19, iar alte două săli - pentru pacienții negativi. ”Această modalitate de a organiza circuitele a fost urmarea unei discuții la nivelul Consiliului Medical al spitalului, dar cu participarea pe teren - chiar am vizualizat toate circuitele - cu un medic sau doi infecționiști și cel puțin doi medici epidemiologi”, afirmă doctorul Cristian Lupașcu. Potrivit acestuia, toți - conducerea spitalului, medicii infecționiști și cei epidemiologi, DSP Iași - au căzut de acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel