COVID-19: Olanda permite redeschiderea universităților, dar nu și a cluburilor de noapte

Studenții care învață în universitățile din Amsterdam și celelalte orașe din  Olanda, vor merge la cursuri. Foto: Pixabay
Olanda va autoriza redeschiderea universităților și a colegiilor, dar cluburile, barurile și discotecile vor rămâne închise ca parte a măsurilor împotriva transmiterii coronavirusului, a anunțat vineri prim-ministrul Mark Rutte.

Studenții de la universitățile din Olanda vor putea participa din nou la cursuri cu prezență fizică după un an și jumătate de educație online.

Prim-ministrul Mark Rutte a subliniat că nu dorește să-și asume riscul declanșării unui nou val de infectări asemenea celui de la începutul lui iulie. „Trebuie să rămâne precauți”, a arătat acesta.

Cluburile și discotecile și-au redeschis porțile la sfârșitul lui iunie, după care numărul infectărilor a crescut rapid, așa că guvernul a luat măsuri.

Situația epidemiologică s-a îmbunătățit în mod semnificativ, dar rata de incidență COVID-19 pe șapte zile la 100.000 de locuitori este în continuare 105.

Următoarea etapă către normalitate este preconizată abia pentru 20 septembrie. Dacă numărul noilor infectări și al pacienților spitalizați rămâne redus, ar putea fi eliminată atunci obligația de a purta măști în mijloacele de transport în comun.

Guvernul olandez crede că este posibil ca măsurile împotriva coronavirusului să fie ridicate din noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel