COVID-19: NOU RECORD de infectări. Peste 34.000 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore
26 ian 2022, 10:44

Pandemie, coronavirus       Photo by Gustavo Fring from Pexels
Un nou record la numărul de infectări COVID-19 a fost înregistrat în ultimele 24 de ore. Peste 34.000 de noi cazuri au fost raportate.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 94 decese. Nu au fost raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Ministrul Rafila a arătat că încă nu am atins vârful celui de-al cincilea val.

Porivit lui, peste trei săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă, iar din martie vor fi luate măsuri de relaxare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei  COVID, a explicat prof dr  Alexandru Rafila, la Digi24. Vârful valului 5 ar putea fi înregistrat în perioada 10 - 15 februarie.

„Vorbim de focare la personalul medical. Am avut o astfel de situaţie în Bucureşti şi încercăm să găsim soluţii, chiar temporare, pentru continuarea activităţii şi ca pacienţii să aibă acces la servicii de sănătate. Spre deosebire de valurile anterioare, aici avem 2 diferenţe. E adevărat că proporţia de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medic sau pacienţii internaţi cu alte boli şi care se infectează în spital”, a arătat Rafila.

Ministrul Sănătății a subliniat că se fac toate eforturile pentru ca situația să rămână sub control.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?