COVID-19: Israelul cumpără din nou milioane de doze de vaccin Pfizer

Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay
Israelul a semnat luni un acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer pentru a primi, din nou, milioane de doze de vaccin COVID-19, potrivit unui comunicat comun al biroului premierului și al Ministerului israelian al Sănătății.

Peste cinci milioane de israelieni, mai mult de jumătate din populație, au făcut deja cele două doze de vaccin Pfizer-BioNTech care reprezintă schema completă, conform statisticilor publicate luni de Ministerul Sănătății.

„Am semnat un acord cu Pfizer pentru a achiziționa milioane de doze de vaccin care ne vor permite să luptăm în continuare împotriva coronavirusului până la sfârșitul anului 2022”, se arată în comunicat comun al biroului premierului și al Ministerului israelian al Sănătății.

Țară cu 9,2 milioane de locuitori, desfășoară cea mai intensă campanie de vaccinare din lume, de la sfârșitul lunii decembrie. Israelul a ieșit, deja, treptat din cea de-a treia etapă de carantină, de la începutul lunii februarie.

Obligația de a purta mască în locurile publice a fost ridicată duminică iar de astăzi școlile au fost redeschise complet. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel