COVID-19 și obezitate. Dr Anca Hâncu: Este, de fapt, coaliția a două pandemii
01 aug, 19:14
Dr Anca Hâncu a subliniat, la Interviurile DC News și DC Medical, impactul obezității asupra infecției COVID-19 și a recomandat românilor să facă mișcare.
Obezitate
EXCLUSIV

Invitată la Interviurile DC News și DC Medical, dr Anca Hâncu a ținut să sublinieze legătura dintre COVID-19 și obezitate.

”Este, de fapt, coaliția a două pandemii. Se vorbește foarte mult de această pandemie, COVID-19, însă foarte puțin despre obezitate. Obezitatea ca factor de risc. Centrul de Diabet și Control, organul de control american de elită în acest moment, spre care se uită toți medicii, a modificat în 22 iulie înregistrarea și încadrarea obezității ca factor de risc. Până acum era considerată factor de risc obezitatea morbidă, adică peste 40 indice de masă corporală, acum o săptămână s-a modificat și orice persoană obeză, cu index de masă corporală peste 30 este la risc de a face infecții severe, de a face o formă severă de COVID-19. Iar pentru cei cu IMC peste 40 e risc de deces. Ar trebui dezvoltate campanii la nivel populațional pentru că în România un procent de 20-25% are obezitate. Nici nu vorbim de supragreutate că atunci ne referim la jumătate din populația României”, afirmă dr Anca Hâncu.


Ştiri Recomandate

Vaccinarea
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: Totul despre vaccinul antigripal 2020-2021
BENZYLUM BENZOICUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri