COVID-19: cum te poți îmbolnăvi la o toaletă publică
24 aug 2020, 09:30

Toaletă
COVID-19 se manifestă tot mai des prin simptome digestive, dureri abdominale, scaune frecvente. Astfel, medicii au explicat cum crește riscul să ne îmbolnăvim la o toaletă publică.

Potrivit medicului Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, COVID-19 are tot mai des manifestări digestive. Mai precis, boala se manifestă prin scaune frecvente, dureri abdominale etc. În aceste condiții, arată medicul, este foarte ușor să ne îmbolnăvim atunci când mergem la o toaletă publică, sau care este utilizată e mai multe persoane, deoarece, arată ea, există studii care arată că este important ca atunci când folosim toaleta să tragem apa având capacul pus la WC, pentru că altfel, jetul puternic de apă favorizează formarea unui mic nor cu aerosoli ce se pot împrăștia în jur și-i pot infecta pe alți utilizatori ai băii.
„Prezența coronavirusului sau a rămășițelor de coronavirus în materiile fecale nu este o noutate. În alte țări s-au făcut estimări ale prezenței virusului prin analize asupra apelor reziduale, iar concluziile au fost surprinzătoare”, arată medicul la Digi24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?