COVID-19: Cu o lună întârziere, SUA ating obiectivul de vaccinare fixat de Biden: 70% dintre adulți au cel puțin o doză de vaccin

Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
Statele Unite (SUA) au atins luni pragul de 70% dintre adulți primind cel puțin o doză de vaccin COVID-19, cu o întârziere de aproape o lună față de data stabilită de președintele Joe Biden ca obiectiv în acest sens.

Datele de la Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC), principala agenție sanitară din SUA, arată că 60,6% dintre adulți și 49,7% din populația totală sunt în prezent complet vaccinați.

Joe Biden și-a propus inițial obiectivul de a atinge rata de 70% la 4 iulie, Ziua națională a SUA, ca simbol al victoriei asupra pandemiei.

Dar încetinirea campaniei de vaccinare, în special în regiunile tradițional conservatoare din sud și Midwest, precum și printre populația cea mai tânără, cea mai săracă și cea provenind din rândul minorităților etnice, a împiedicat țara să atingă acest obiectiv.

În ultimele săptămâni, Statele Unite cunosc, totuși, o creștere a ratei de vaccinare în regiunile cele mai afectate de valul recent al COVID-19, provocat în mare parte de apariția variantei extrem de contagioase Delta.

State ca Arkansas, Missouri, Louisiana și Florida au cunoscut toate o creștere semnificativă a ratei de vaccinare.

Numărul mediu de cazuri cotidiene la nivel național depășește în prezent 60.000 și crește rapid.

Cu toate acestea, cu 80% dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani complet vaccinate, numărul spitalizărilor și al deceselor crește într-un ritm mult mai lent decât în cursul valurilor anterioare.

În timp ce chiar și o singură doză de vaccinuri pe bază de ARN mesager de la Pfizer și Moderna oferea o protecție puternică împotriva variantelor precedente, noi studii științifice au demonstrat necesitatea a două doze împotriva variantei Delta.

Necesitatea celei de-a treia doze pentru anumite grupuri, cum ar fi persoanele cu imunodeficiențe, este în prezent evaluată de autoritățile sanitare federale.

CDC a reintrodus, de asemenea, recomandarea de a purta mască în interior în zonele cu risc ridicat, chiar și pentru persoanele vaccinate, după ce o analiză preliminară a sugerat că persoanele vaccinate, pozitive la COVID-19 cu varianta Delta, sunt capabile să răspândească virusul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel