COVID-19: Continuă să crească numărul infectărilor. Peste 1600 de noi cazuri

Pandemie, coronavirus       Photo by Gustavo Fring from Pexels
Peste 1.600 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 31 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.668 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 38 decese dintre care 1 anterior. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Potrivit datelor, numărul noilor cazuri de infectare este în continuă creștere, iar autoritățile se așteaptă ca valul cinci să aducă până la 20.000 de noi cazuri pe zi. 

În pragul unui nou val de infectări, premierul Nicolae Ciucă spune că certificatul verde ar putea fi aprobat printr-o asumare a Guvernului sau printr-o sesiune extraordinară a Parlamentului. 

El a declarat că, în cazul în care situaţia o impune, Parlamentul ar putea fi convocat în sesiune extraordinară pentru a dezbate legea privind introducerea certificatului verde. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la TVR 1.

"Fiecare dintre aceste variante se găseşte pe masă şi, în felul acesta, dacă situaţia o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară şi să adoptăm una dintre ele - fie legea care există acum, cu amendamentele necesare, fie o asumare la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să avem acest certificat COVID", a afirmat Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel