COVID-19: Care sunt simptomele noii variante indiene

Numită și B.1.617, varianta indiană a Covid-19 ridică mai multe semne de întrebare.

Transmise de Le Figaro, simptomele cauzate de varianta indiană a Covid-19 nu prezintă prea multe diferențe față de cele ale virusului inițial. 

Citat de Le Monde pe 19 aprilie, Anurag Agrawal, directorul Institutului de Genomică și Biologie Integrativă din New Delhi, indică faptul că varianta indiană este rezultatul a cincisprezece mutații specifice. Epidemiologii subliniază că noua variantă este similară cu cea braziliană.

Varianta despre care se crede că este parțial responsabilă pentru un focar epidemic în India se crede că a cauzat 55% din contaminarea în statul Maharashtra, unde a fost descoperită, și până la 10% în restul țării. O informație confirmată de directorul Centrului pentru Biologie Moleculară, Rakesh Mishra. 

Care sunt simptomele B.1.617?

Referindu-se la simptomele acestei variante, directorul Institutului de Genomică și Biologie Integrativă din Delhi citează „dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât sau chiar dureri musculare ”. Expertul adaugă că unii pacienți suferă de diaree și sângerări din nas sau gât, deoarece tusesc și strănut mai mult. 

„Nu suntem în măsură să spunem dacă această variantă va duce la cazuri mai grave”

Întrebat de LCI pe 27 aprilie, Olivier Telle, geograf sanitar și cercetător la CNRS din New Delhi, explică faptul că această variantă nu este imună la infectarea tinerilor. 

„Pentru moment, nu suntem în măsură să spunem dacă această variantă va duce la cazuri mai grave în rândul populației.”, subliniază el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel