COVID-19: care sunt celulele mai vulnerabile în fața virusului

Celule        Foto: CC0 Public Domain
În căutarea unui tratament pentru COVID-19, cercetătorii caută să vadă care sunt celulele mai vulnerabile în fața virusului.

Cercetătorii au descoperit că COVID-19 exploatează o proteină care ajută de obicei la combaterea virusurilor. Aceștia urmăreau, în studiul lor, care sunt celulele din plămâni, nas și intestine mai vulnerabile la coronavirus în speranța creării unui tratament. Au observat, scrie dailymail.co.uk., că COVID-19 are nevoie de două proteine particulare pentru a avea acces în celulele țintă. Una e cea care ajută de obicei la combaterea virusurilor: interferonul. O a doua proteină umană - o enzimă numită TMPRSS2 - ajută apoi la activarea unei alte proteine permițând coronavirusului să intre în celula țintă dacă sunt prezente atât aceste proteine de legare, cât și cele de activare.

Descoperirile, își pun speranța oamenii de știință, ar ajuta la dezvoltarea de noi tratamente medicamentoase - sau la identificarea medicamentelor existente care ar putea fi regândite - pentru a combate COVID-19. "De îndată ce ne-am dat seama că rolul acestor proteine a fost confirmat biochimic, am început să căutăm unde sunt acele gene în seturile noastre de date existente. (...) Am fost într-adevăr într-o poziție bună pentru a începe să investigăm care sunt celulele pe care acest virus le-ar putea viza de fapt", a spus imunologul Jose Ordovas-Montanes de la Spitalul de Copii din Boston.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel