COVID-19 - BILANȚ: numărul infectărilor și al deceselor din ultimele 24 de ore, în România

Coronavirus. Foto: Pixabay
COVID-19: numărul infectărilor și al deceselor din ultimele 24 de ore este în scădere.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.889  cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 281 decese dintre care 27 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Joi, 18 noiembrie, s-au raportat 3.076 de noi îmbolnăviri cu infecția COVID și 332 de decese, dintre care 76 anterioare.

Sunt noi speranțe pentru găsirea unui tratament eficient împotriva COVID-19. Cercetătorii spanioli susțin că un tratament bazat pe imunoterapie și administrarea unui ser din bacterii inactivate ar fi foarte eficient în prevenirea decesului de COVID.

Un tratament bazat pe imunoterapie şi administrarea intranazală a unui ser preparat din bacterii inactivate (numit MV130) este foarte eficace pentru a preveni mortalitatea provocată de coronavirusul SARS-CoV-2 şi pentru a creşte efectul vaccinurilor anti-COVID-19.

O echipă de cercetători spanioli a demonstrat prin aceste rezultate ale testelor, realizate deocamdată pe animale, că se poate ameliora eficacitatea şi răspunsul imun al vaccinurilor, mai ales la acele categorii sensibile ale populaţiei şi împotriva variantelor acestui patogen ce pot reduce eficacitatea vaccinurilor, contribuind astfel la o mai bună protecţie a populaţiei împotriva COVID-19.

Rezultatele studiului - publicate joi în revista Frontiers in Inmunology - au relevat o concluzie ştiinţifică clară: mortalitatea în rândul cobailor infectaţi a fost semnificativ mai mică după ce au primit tratamentul MV130 înainte de contagiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel