COVID-19 - BILANȚ: 11.725 de cazuri noi și 389 de decese, în ultimele 24 de ore
24 oct, 11:46

Coronavirus   Foto: Pixabay
Ultimele date ale pandemiei arată câți români s-au infectat și câte decese au fost înregistrate din cauza maladiei Covid-19, în ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 11.725 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 389 decese dintre care 8 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Ieri au fost înregistrate 15.261 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 161 erau ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

De asemenea, au fost raportate de către INSP 446 de decese (221 bărbați și 225 femei), din care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

România cere, din nou, ajutor internațional pentru tratarea bolnavilor de Covid-19.

G Ad:

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, sâmbătă, o hotărâre privind solicitarea de asistenţă internaţională constând în medicamente, echipamente, echipaje şi echipe medicale necesare în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID-19, prin Mecanismului European de Protecţie Civilă şi Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC - Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Hotărârea CNSU a fost luată având în vedere "nevoia acută de asigurare a medicaţiei şi echipamentelor necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme critice şi severe de COVID-19, precum şi cu imposibilitatea asigurării, într-un număr suficient, a personalului medical de specialitate pentru acordarea asistenţei medicale acestor pacienţi".

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri