Costache, audieri: Pentru taxa clawback am agreat o nouă formulă de calcul

Bani și medicamente
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că în ceea ce privește taxa de clawback „s-a agreat o formulă de calcul care urmează să fie pusă în practică”

Ministrul propus al Sănătății, Victor Costache, a declarat miercuri, la audierea de la comisiile parlamentare de specialitate, că s-a agreat o formulă de calcul a taxei clawback care urmează să fie pusă în practică „cât de curând".

„Pe toată durata acestui mandat, pentru a ieși din criza medicamentului și pentru a se găsi o formulă nouă pentru taxa de clawback s-a lucrat săptămânal. S-a constituit un grup de lucru format din specialiștii Casei Naționale, ai Ministerului de Finanțe și a Ministerului Sănătății, reprezentanții importatorilor de medicamente, producătorilor de medicamente. În decembrie, în ultima sesiune de guvern, s-a făcut o formulă de calcul, o actualizare cu inflația pentru a se scădea taxa de clawback și a nu se scădea și mai mult numărul de medicamente de pe piața românească. Și în momentul de față s-a agreat o formulă de calcul care urmează să fie pusă în practică cât de curând. Evident, nu mai depinde de noi, Guvernul nu mai poate emite ordonanțe sau ordonanțe de urgență și a fost depus un amendament în Parlament de către un parlamentar liberal cu o formulă de calcul a taxei clawback", a declarat Victor Costache la audierile care au durat aproape trei ore.

În urma audierilor, comisiile de Sănătate din Parlament i-au dat aviz negativ, 20 de parlamentari votând împotriva sa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel