Coronarografii făcute la Constanța, în Laboratorul inaugurat anul trecut

Analize  FOTO: pexels.com
Trei coronarografii, radiografii ale arterei coronare, au fost făcute în Laboratorul de Angiografie Intervenţională, inaugurat anul trecut la Constanța.

Trei coronarografii, radiografii ale arterei coronare, au fost făcute săptămâna asta în Laboratorul de Angiografie Intervenţională, inaugurat anul trecut la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei" din Constanţa (SCJU), potrivit Agerpres.

„Coronarografiile efectuate în cursul acestei săptămâni au fost necesare pentru stabilirea unui diagnostic cert şi a unei conduite terapeutice eficiente. Echipa medicală a fost coordonată de către doctorul Pavel Platon din cadrul Institutului Fundeni", se arată într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al SCJU Constanţa, Crina Kibedi.
Noul laborator a fost inaugurat în urma punerii în practică a proiectului european "Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare şi crearea de noi infrastructuri - DIPCDCI", derulat de Academia de Ştiinţe Medicale din România, în parteneriat cu SCJU.

„În cadrul acestui proiect naţional, SCJU "Sf. Apostol Andrei" Constanţa este implicat în mai multe teme: tema 2, Înfiinţarea registrului naţional de tratament; tema 3, Implementarea în România a conceptului de Heart Team; tema 8, Evaluarea vascularizaţiei şi microvascularizaţiei tumorilor hepatice utilizând echipamente hibride - angiografe cu posibilităţi de achiziţie a imaginilor de tip computer tomografic; tema 9, Stabilirea unei hărţi virtuale a vascularizaţiei tumorale prin achiziţie angiografică 3D şi integrarea imaginilor CT şi IRM", mai precizează sursa citată.

În același laborator din Constanța s-au făcut mai multe chemoembolizări – procedeu ce presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanţe embolizante şi cistostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor.

Angiograful, mai arată sursa citată, poate diagnostica şi trata unele dintre cele mai grave afecţiuni, precum bolile vasculare periferice sau accidentele vasculare cerebrale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel