Coronavirus: Varianta indiană, dominantă și în Germania. Jumătate dintre germanii adulți vaccinați cu o doză
18 iun 2021, 18:06

Coronavirus. Foto: Pixabay
Jumătate din populația Germaniei a făcut cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID-19, a anunțat vineri ministrul german al sănătății, Jens Spahn. El a explicat că varianta indiană de coronavirus (varianta Delta) va deveni dominantă și în Germania.

Anunțul ministrului german al sănătății, Jens Spahn, a fost confirmat de Lothar Wieler, directorul Institutului german de boli infecțioase Robert Koch. „Întrebarea nu este dacă, ci când varianta indiană Delta de coronavirus va fi dominantă”, a declarat Wieler, estimând că acest lucru s-ar putea întâmpla în toamnă.

„Campania de vaccinare (în Germania) avansează cu pași rapizi”, a remarcat ministrul Spahn la o conferință de presă, precizând că 45,1 milioane de persoane (50,1% din populație) au fost vaccinate cel puțin cu prima doză și un procent de 29,6% din populația de circa 82 de milioane de locuitori a Germaniei a fost vaccinată cu schema completă.

El a confirmat că până la sfârșitul lunii iulie toți adulții care trăiesc în Germania vor putea fi vaccinați cel puțin cu prima doză.

Oficialul german a îndemnat însă la vigilență, insistând asupra răspândirii variantei indiene mai infecțioase a coronavirusului SARS-CoV-2, deși numărul infectărilor cu aceasta încă este redus în Germania, unde reprezintă deocamdată circa 6% din cazurile de COVID-19.

„Provocarea este că această variantă a virusului este deosebit de infecțioasă” și ea poate anula toate succesele obținute în combaterea pandemiei, a explicat el, dând ca exemplu cazul Marii Britanii, „care trece în prezent printr-o experiență foarte dureroasă”, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?