Coronavirus, unde se antrenează sportivii din lotul de tenis de masă ai Chinei

Tenis de masă  FOTO: Pixabay
Sportivii din lotul de tenis de masă al Chinei se antrenează în capitala Qatarului ca să evite o eventuală îmbolnăvire de coronavirus.

Coronavirus, tenis. Componenţii lotului de tenis de masă al Chinei se antrenează în această perioadă în capitala Qatarului, Doha, pentru a evita orice problemă generată de epidemia de coronavirus cu care se confruntă ţara lor. Peste 42.000 de persoane au fost infectate până acum în China cu noul coronavirus, autorităţile de la Beijing confirmând peste 1.000 de decese. Aproximativ 30 de membri ai echipei de tenis de masă a Chinei se pregătesc la Academia Aspire din Doha, după participarea la Openul de la Magdeburg (Germania), la începutul acestei luni, iar oficialii Federaţiei chineze de tenis de masă (CTTA) au ţinut să le mulţumească omologilor qatarieni pentru punerea la dispoziţie a tuturor condiţiilor de pregătire necesare, inclusiv 2.000 de mingi.

După ce mai multe ţări au impus interdicţii de călătorie din cauza epidemiei, Federaţia chineză a căutat o bază de antrenament pentru jucători săi, în afara ţării. Chinezii au primit mai multe invitaţii, inclusiv din partea Germaniei, Austriei şi Japoniei, însă au ales Doha deoarece mai mulţi dintre jucătorii chinezi de top urmează să participe la Openul Qatarului în perioada 3-8 martie, potrivit Agerpres.

"Nu ne aşteptam ca ei să pregătească pentru noi sala, mesele şi facilităţile într-o perioadă atât de scurtă de timp", a precizat preşedintele CTTA, Liu Guoliang, într-un comunicat difuzat de Federaţia internaţională de tenis de masă. China este cea mai titrată naţiune la tenis de masă, cucerind 28 dintre cele 32 de medalii de aur puse în joc de la includerea acestui sport în programul Jocurilor Olimpice de vară, în 1988.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel