Coronavirus: Un restaurant din Praga a anunțat că refuză clienții chinezi. Apoi și-a cerut scuze
06 feb 2020, 20:53

Afișul care interzice accesul cetățenilor chinezi. Foto: The Prague Geezer
Afișul care interzice accesul cetățenilor chinezi. Foto: The Prague Geezer
Foto: The Prague Geezer
Foto: The Prague Geezer
  • Afișul care interzice accesul cetățenilor chinezi. Foto: The Prague Geezer
  • Foto: The Prague Geezer
Un restaurant vietnamez din Praga le-a interzis accesul timp de câteva ore clienților chinezi, printr-un anunț postat în geam.

„Pentru a proteja sănătatea publică, restaurantul nostru nu va accepta o perioadă clienții chinezi. Vă mulțumim pentru înțelegere", se arată într-un afiș lipit pe ușa restaurantului, potrivit unei fotografii postate pe pagina de Facebook a The Prague Geezer.

Anunțul era tradus și în limba cehă, engleză și chineză. Un angajat al restaurantului contactat telefonic de AFP nu a dorit să explice motivele anunțului care, potrivit presei din Cehia, a rămas atârnat doar câteva ore și niciun client chinez nu a apărut în această perioadă.

Dar fotografia postată pe Facebook de The Prague Geezer a provocat o avalanșă de reacții, în principal critice la adresa restaurantului.

„Discriminare, suntem oameni, nu viruși. Puneți capăt prejudecăților", a scris pe pagina sa de Facbook Lin Cheng, un bărbat din provincia chineză Zhejiang, care locuiește în Praga. 53 de persoane din Cehia au fost testate pentru prezența coronavirusului, însă toate testele au fost negative.

Restaurantul a retras anunțul și și-a cerut scuze

După valul de comentarii negative, reprezentanții restaurantului au retras anunțul și și-au cerut scuze, notează The Prague Geezer.

„Dragi clienți,
Permiteți-ne să ne cerem scuze profund pentru afișul postat. Ne pare foarte rău pentru situație. L-am postat din cauza îngrijorărilor cu privire la epidemia periculoasă care se răspândește rapid cauzată de coronavirus. Acțiunile noastre au fost combinate cu o lipsă absolută de cunoștințe despre boală. Prin urmare, ideile conținute în acest sens au fost formulate în mod necorespunzător, provocând o regretabilă neînțelegere. Drept urmare, am înlăturat semnul după o perioadă foarte scurtă de timp, dar, din păcate, a reușit să facă mai mult rău decât bine. Garantăm că restaurantul nostru cu siguranță nu face discriminări împotriva niciunui oaspete, dimpotrivă, suntem total împotriva oricăror semne de intoleranță. Prețuim foarte mult toți clienții noștri și sperăm că ne veți oferi șansa de a rezolva lucrurile", au notat aceștia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?