Coronavirus, Un prim caz confirmat în Germania. Harta cu cele 16 țări afectate

Harta cu cele 16 state afectate
Harta cu cele 16 state afectate
  • Harta cu cele 16 state afectate
Un prim caz de contagiere cu coronavirusul chinez a fost confirmat în Germania, la un bărbat din Bavaria (sud), a anunţat luni seara Ministerul bavarez al Sănătăţii, citat de AFP. Sunt 16 țări afectate în acest moment. Iată HARTA  

"Un bărbat din regiunea Starnberg a fost infectat cu noul coronavirus" şi "plasat sub supraveghere medicală şi în izolare", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului citat într-un comunicat, notează Agerpres. 

Pacientul este "în stare bună", a precizat purtătorul de cuvânt fără a oferi alte detalii. Rudele acestuia aufost informate despre simptomele care pot apărea în caz de boală, precum şi despre precauţiile de igienă care trebuie luate.

Epidemia de pneumonie virală a ucis deja 106 persoane de persoane în China, iar 4.515 au fost fost infectate, potrivit ultimului bilanţ oferit marţi de autorităţi.

Ministerul bavarez al Sănătăţii nu a oferit nicio informaţie despre acest bărbat sau despre circumstanţele în care acesta s-a putut infecta cu noul virusul. O conferinţă de presă pe această temă urmează să aibă loc marţi dimineaţă la Munchen.

În urma acestui anunţ, Germania devine a doua ţară din Europa afectată de coronavirus, după trei cazuri în Franţa, confirmate pe 24 ianuarie. Cei trei pacienţi, unul la Bordeaux (sud-vest) şi doi la Paris, călătoriseră recent în China.

Luni, Germania a cerut cetăţenilor săi să evite deplasările "nenecesare" în China, temându-se de o extindere rapidă a noului coronavirus.

De asemenea, Germania are în vedere o "posibilă evacuare" a cetăţenilor săi din oraşul chinez Wuhan, aflat în centrul epidemiei, la solicitarea acestora.

Iată harta țărilor care au raportat cazuri de coronavirus până acum:

1. China,
2. SUA,
3. Canada,
4. Franța,
5. Sri Lanka,
6. Cambogia,
7. Nepal,
8. Malaysia,
9. Thailanda,
10. Vietnam,
11. Singapore,
12. Taiwan,
13. Japonia,
14. Koreea de Sud,
15. Australia,

16. Germania.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Masca de argilă: 6 beneficii minune pentru ten

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel