Coronavirus: situația din Malaezia, Brazilia și Niger

Coronavirus
Autoritățile din Malaezia au cerut ajutorul armatei. Brazilia închide granițele, mai puțin cele spre SUA. Un prim caz de COVID-19 a apărut în Niger.

Nigerul a înregistrat primul caz de coronavirus, Malaezia a cerut ajutorul armatei, iar Brazilia închide granițele - toate pentru a preveni răspândirea COVID-19. 

Coronavirus. Malaezia

Malayezia a cerut ajutorul armatei. De duminică, aceasta va sprijini poliţia să pună în aplicare ordinul de limitare a circulaţiei persoanelor, în scopul limitării răspândirii pandemiei COVID-19, a declarat guvernul malaezian. Restricția de călătorie vine ca urmare a înregistrării de 900 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care două decese, dar și a faptului că, între 27 februarie și 1 martie, Malaezia a găzduit procesiunea organizaţiei Tablighi Jamaat, la care au fost prezenţi aproximativ 16.000 de musulmani misionari. Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR) şi liderii comunităţii rohingya din Malayezia îşi intensifică eforturile pentru ca toţi participanţii la respectivul eveniment să-şi facă testul pentru COVID-19. 576 de infectări din Malaezia, cu noul coronavirus, au legătură cu această procesiune.
Aproximativ 4.000 dintre cei 14.500 de cetăţeni malayezieni care au participat la procesiunea organizaţiei Tablighi Jamaat urmează să fie testaţi. Ceilalţi 1.500 de participanţi au provenit din ţări precum Brunei, Cambodgia, Singapore, Thailanda, Vietnam, Indonezia şi Filipine, potrivit Agerpres.

Coronavirus. Brazilia

Brazilia a anunţat joi, 19 martie, închiderea de luni a frontierelor sale pentru europeni, australieni şi cetăţenii mai multor ţări asiatice, în încercarea de a stăvili pandemia de coronavirus. Excepția o constituie garnița cu SUA. În schimb, brazilienii şi cetăţenii străini care au reşedinţa în Brazilia pot să circule liber. La fel și persoanele care fac parte din organisme internaţionale ce efectuează o misiune în Brazilia sau persoanele ce vor fi autorizate în mod corespunzător de guvernul din Brazilia vor putea să intre pe teritoriul brazilian. Brazilia are o populaţie de 210 milioane de locuitori, a înregistrat 6 morţi şi 621 de cazuri de coronavirus.

Coronavirus. Niger

Un bărbat care lucrează pentru o companie de transport a devenit primul pacient diagnosticat cu COVID-19 în Niger, ţară situată în vestul Africii. Bărbatul a ajuns în capitala Nigeriei, Niamey după ce a călătorit în capitala Ghanei, Accra, şi a trecut prin Abidjan, din Coasta de Fildeş, şi Ouagadougou, capitala statului Burkina Faso, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Pacientul este în stare stabilă, conform ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel