Coronavirus: Rusia a anunțat un număr record de cazuri noi de infectare, cel mai mare din ianuarie încoace

Pacient, spital      Foto cu caracter ilustrativ: Print screen DW
Rusia a raportat duminică 25.142 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un număr record înregistrat după data de 2 ianuarie. Acest nou record se datorează răspândirii variantei indiene Delta de coronavirs.

Rusia a raportat deja în această săptămână un număr record de decese asociate COVID-19 timp de cinci zile consecutiv, cu 697 de decese – cele mai multe în 24 de ore - anunțate sâmbătă. Bilanțul deceselor în ultimele 24 de ore anunțat duminică a fost de 663 de morți.

În capitala Moscova, principalul focar al epidemiei de coronavirus, s-au înregistrat 111 decese la 7.624 de noi infectări în ultimele 24 de ore.

Campania de vaccinare, lansată în luna decembrie în Rusia, a convins până acum doar 23,6 milioane din cei 146 de milioane de cetățeni ruși, adică 16% din populația țării.

În mai multe regiuni din Rusia, inclusiv Moscova, autoritățile au luat măsuri pentru a încuraja populația să se vaccineze, prin introducerea, de exemplu, a unui permis sanitar pentru a merge la restaurantele din capitală.

Moscova a lansat, de asemenea, joi o campanie de revaccinare pentru cei care au primit deja două doze cu peste șase luni în urmă. Acestora li s-a propus o a treia doză pentru a-și întări capacitatea de apărare a organismului împotriva noilor variante de coronavirus, notează AFP și Agerpres.

La nivelul întregii țări, pandemia de COVID-19 a provocat până acum peste 5,6 milioane de infectări și 137.925 de decese, potrivit statisticilor oficiale. Unii experți consideră însă că guvernul rus a oferit un număr al deceselor subevaluat, fiind luați în considerare doar cei pentru care o autopsie a stabilit că COVID-19 a fost cauza principală a decesului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel