Coronavirus, niciun risc de transmitere prin alimente: cum explică președintele ANPC

Alimente
Noul coronavirus nu se transmite prin alimente. Anunțul a fost făcut de președintele ANPC, arătând că, deși virusul rezistă pe ambalaje, riscul de transmitere este foarte mic.

Nu există risc de infectare cu coronavirus prin alimente și nici de la ambalajele acestora, anunță Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Firmele din domeniul alimentar sunt verificate dacă respectă regulile de igienă special impuse în această perioadă și dacă magazinele informează clienții.

Eduardt Cozminschi, președintele ANPC, a declarat miercuri la Antena 3 că nu există un risc real de infectare prin alimente și nici prin ambalajele alimentare.

„S-a dovedit științific că noul coronavirus are nevoie de o gazdă biologică pentru a se putea multiplica. Una este să reziste pe suprafețe, alta este să se transmită”, a mai spus președintele ANPC.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel