Coronavirus: linie de urgență pentru suport psihologic. Cine poate suna

Știrile zilei
O linie de urgență pentru suport psihologic a fost pusă la dispoziția celor aflați în situații de risc din pricina infecției cu COVID-19.

Coronavirus, linie de urgență. Un parteneriat între Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina şi Colegiul Psihologilor din România - Filiala Olt a dus la crearea unei linii de urgență funcționale al cărui scop este acordarea de asistență și suport psihologic pentru cei în situații de risc din cauza COVID-19.

Într-un comunicat al managerului SJU Slatina, Cătălin Rotea, se precizează că scopul demersului este ajutarea persoanelor aflate în situaţia de risc. Numărul de telefon la care se poate apela pentru asistenţă psihologică este 0757.309.555 şi poate fi apelat de luni până vineri în intervalul orar 8,00 - 14,00. Totodată, se oferă suport psihologic şi pentru persoanele aflate în carantină instituţionalizată. 

"De asemenea, pentru a diminua disconfortul psihologic şi a preîntâmpina apariţia ulterioară a unor afecţiuni de natură psihiatrică (tulburări de anxietate, depresie, atacuri de panică etc.), persoanele care se află în carantină instituţionalizată vor fi evaluate psihologic de la distanţă (telescreening), prin instrumente de comunicare prin internet (Skype, Whatsapp, Facebook) şi vor primi recomandări adaptate problematicii identificate de la specialişti în sănătate mintală (psihiatri, psihologi)", se mai menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel