Coronavirus: Doar 6% din numărul real al infecțiilor, depistate și declarate, spun studiile

Covid-19, sange
Un studiu arată că numărul real al infecțiilor cu coronavirus ar fi mult mai mare decât cifrele declarate, în realitate doar 6% (în medie) din numărul infecțiilor fiind depistate și declarate.

Un raport al cercetătorilor de la Universitatea din Göttingen, Christian Bommer și Sebastian Vollmer, arată că numărul de cazuri confirmate de COVID-19 emise oficial de țări sunt mult mai mici decât numărul adevărat al infecțiilor.

Pentru a testa veridicitatea cifrelor oficiale privind cazurile de infecții cu coronavirus, cei doi au analizat datele dintr-un studiu recent publicat în The Lancet Boli Infecțioase. Datele lor arată că țările au descoperit în medie doar aproximativ 6% din infecțiile cu coronavirus și este posibil că numărul adevărat de persoane infectate din întreaga lume să fi ajuns deja la câteva zeci de milioane.

Testarea insuficientă și întârziată poate explica de ce unele țări europene, precum Italia și Spania, se confruntă cu un număr mult mai mare de victime (în raport cu cazurile confirmate raportate) decât Germania, care a detectat aproximativ 15,6% din infecții, comparativ cu doar 3,5% în Italia sau 1,7% în Spania.

Ratele de detecție sunt chiar mai mici în Statele Unite (1,6%) și Regatul Unit (1,2%) - două țări care au primit critici din partea experților în sănătate publică pentru răspunsul întârziat la pandemie.

Spre deosebire de aceasta, Coreea de Sud pare să fi descoperit aproape jumătate din toate infecțiile sale cu COVID-19.

Oamenii de știință estimează că, la 31 martie 2020, Germania a avut 460.000 de infecții. Pe baza aceleiași metode, ei calculează că Statele Unite au avut mai mult de 10 milioane, Spania mai mult de 5 milioane, Italia aproximativ 3 milioane și Regatul Unit aproximativ 2 milioane de infecții.

În aceeași zi, Universitatea Johns Hopkins a raportat că, la nivel global, au existat mai puțin de 900.000 de cazuri confirmate, ceea ce înseamnă că marea majoritate a infecțiilor au fost nedetectate.

„Aceste rezultate înseamnă că guvernele și factorii de decizie trebuie să fie extrem de prudente atunci când utilizează aceste numere ale cazurilor în scopul unor planuri viitoare”, a spus profesorul Vollmer. „Astfel de diferențe extreme în ceea ce privește cantitatea și calitatea testelor efectuate în diferite țări înseamnă că înregistrările oficiale ale cazurilor sunt în mare parte neinformative și nu oferă informații utile. Sunt necesare urgent îmbunătățiri majore în capacitatea țărilor de a detecta noi infecții și de a ține sub control virusul”, a spus dr. Bommer.

Studiul, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel