Coronavirus: de ce unele persoane fac forme grave ale bolii - posibilă explicație a cercetătorilor

Coronavirus
Coronavirusul infectează mii de persoane, iar aproxmativ 20% fac o formă gravă a bolii. Cercetătorii au constatat că 22% dintr-un eșantion de pacienți care au făcut subiectul cercetării erau infectați și cu alte virusuri respiratorii, pe lângă Covid-19. 

Aproximativ una din cinci persoane cu COVID-19 sunt infectate și cu alte virusuri respiratorii, potrivit unei analize preliminare conduse de Ian Brown, doctor în medicină, profesor asociat de medicină de urgență la Școala de Medicină din Stanford.

În plus, analiza a constatat că aproximativ una din 10 persoane care prezintă simptome ale bolii respiratorii la un departament de urgență și care sunt diagnosticate ulterior cu un virus respirator comun, sunt co-infectate cu virusul COVID-19.

Rezultatele contestă presupunerea că este puțin probabil ca oamenii să aibă COVID-19 dacă au un alt tip de boală respiratorie virală.

„În prezent, dacă un pacient este testat pozitiv pentru un virus respirator diferit, credem că nu au și COVID-19”, a declarat Nigam Shah, profesor asociat de medicină și știința datelor biomedicale la școala de medicină. „Cu toate acestea, având în vedere ratele de co-infecție pe care le-am observat în acest eșantion, aceasta este o presupunere incorectă”, a mai precizat el. Testarea precisă și rapidă a SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, este necesară pentru identificarea celor infectați și încetinirea răspândirii bolii. Înțelegerea probabilității de co-infecție este un pas important în acest proces.

„Spitalele nu au acces nelimitat la testarea COVID”, a spus Brown. „În unele cazuri, un pacient cu simptome respiratorii poate fi testat mai întâi pentru un virus non-COVID. Dacă există un diagnostic de gripă sau rinovirus sau un alt virus respirator, un spital poate externa pacientul fără testarea COVID, ajungând la concluzia că alternativa diagnosticul este motivul simptomelor”, a mai spus Brown.

Brown și colegii săi au analizat 562 de persoane testate recent pentru COVID-19 la Stanford Health Care Marc și Departamentul de Urgență „Laura Andreessen”. Patruzeci și nouă dintre aceste persoane au fost pozitive pentru infectare cu SARS-CoV-2.

Dintre cele 562 de persoane, 517 au fost, de asemenea, testate pentru prezența altor virusuri respiratorii comune, cum ar fi gripa A și B, virusul sincitial respirator, rinovirusul, adenovirusul și mai multe tipuri de pneumonie. O sută douăzeci și șapte au primit un rezultat pozitiv pentru unul dintre aceste alte virusuri respiratorii.

Dintre persoanele testate atât pentru SARS-CoV-2 cât și pentru alte virusuri respiratorii, unsprezece persoane - sau aproximativ 22% din 49 de cazuri confirmate de COVID-19 și 8,7% din cele 127 de persoane cu alte virusuri respiratorii - au fost găsite co-infectate cu ambele tipuri de viruși.

Cercetătorii au fcut publice descoperirile pe 18 martie pe Medium.com, o platformă de publicare online, la cererea Departamentului de Sănătate Publică din California.

Din 29 martie, au existat 136.880 de cazuri confirmate sau prezumtive de COVID-19 în Statele Unite ale Americii și 2.409 decese cauzate de boală, potrivit Centrului de Resurse Coronavirus de la Universitatea Johns Hopkins. Peste 33.500 de persoane din întreaga lume au decedat din cauza bolii, care cauzează boli respiratorii ușoare până la grave. Boala este deosebit de periculoasă pentru persoanele în vârstă și pentru persoanele cu afecțiuni de sănătate preexistente, inclusiv boli de inimă, diabet și boli pulmonare.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel