Coronavirus: Cum a fost transformat un centru de evenimente în spital, în doar nouă zile

Cea mai nouă și mai mare instalație spitalicească din Marea Britanie se pregătește să își deschidă porțile pentru a prelua pacienții cu coronavirus care au nevoie de tratament intensiv.

Centrul expozițional ExCeL de la East London, care în mod obișnuit este gazda unor spectacole, expoziții și conferințe, a fost transformat în spitalul temporar NHS Nightingale, cu spațiu pentru 4.000 de paturi, potrivit BBC. 

În nouă zile, cei 87.328 de metri pătrați de săli de expoziție, au fost amenajate mai mult de 80 de secții, fiecare având 42 de paturi. Aproape 500 de paturi complet echipate, cu oxigen și ventilatoare, sunt deja amplasate și există încă un spațiu pentru alte 3.500.

Dacă ar atinge capacitatea maximă, ar fi unul dintre cele mai mari spitale din lume.

Cum a fost construit?

Unitatea medicală a fost construită cu ajutorul a până la 200 de soldați pe zi de la Regimentul Anglian Regal și Rifle Regale Gurkha, lucrând ture lungi alături de personalul și contractanții NHS.

Arhitecții și inginerii de la BDP, firma care a ajutat la transformarea centrului, au făcut parte din echipa de planificare având în vedere sarcina de a crea un spital.

Directorul BDP, James Hepburn, a declarat pentru BBC că amploarea și intervalul de timp pentru construcție s-au deosebit de proiectele anterioare de asistență medicală, iar arhitecții au elaborat proiecte necesare pentru ca unitatea spitalicească sp funcționeze.

Cadrul pentru spațiile individuale ale paturilor a fost realizat dintr-un material folosit de obicei pentru fabricarea standurilor de expoziție.

Dl Hepburn a spus că cele trei provocări principale sunt:

Viteza construcției și materialele de contrucție
Alimentare electrică fiabilă - pentru ventilatoare și echipamente de salvare a vieții
Gaz medical pentru fiecare pat
Infrastructura electrică existentă a ExCeL a fost modificată pentru a asigura că alimentarea cu energie electrică poate face față cererii. Au fost, de asemenea, instalate generatoare temporare și rezervoare de oxigen pentru alimentarea paturilor.

Domnul Hepburn a spus că echipa sa a întocmit un manual de instrucțiuni pentru a împărtăși cu alte țări care au inițiat proiecte similare de urgență - iar oamenii din Australia și Canada le-au contactat deja.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel