Autodiagnosticarea pe internet poate...
Cori Grămescu, nutriționist, a explicat cum și-a găsit motivația de a face sport, o întrebare care i-a fost adresată de urmăritorii de pe rețelele de socializare. De altfel, susține aceasta, de multe ori ideea de motivație este interpretată în mod greșit, fapt care are un efect opus celui așteptat.
”Multă lume mă întreabă cum să își găsească motivația de a face sport, înțelegând eronat că motivația asta e similară cu entuziasmul de a face sport.
Motivația este, de fapt, atitudinea conștientă orientată spre atingerea unui obiectiv. Altfel spus, faci ce trebuie pentru a-ți îndeplini o dorință, un țel.
Este un proces cognitiv prin care alegi să depășești rezistența de a face acele acțiuni doar pentru că îți dorești mai tare rezultatul final al acțiunilor tale”, a scris Cori Grămescu pe Instagram.
”Motivația nu e despre entuziasm sau chef, e despre a alege un disconfort de moment în fața unei frustrări de lungă durată. Pe cât de mult îmi place să predau la sală, pe atât de mult îmi displace să mă antrenez eu, pe mine. Mai ales acum, când e super cald și nesuferit afară.
Daaaaar, o fac pentru că mă ajuta să mă simt bine, mă ajută să mă mențin în formă, o fac pentru că în timp îmi e mai bine să fac sport, decât să nu fac. Îmi place când îl fac? Nu prea, dar îmi face bine să îmi antrenez mintea să fac lucruri care nu îmi sunt neapărat comode sau ușoare. And it also makes my ass look great, cum zic prietenii francezi”, a mai scris Cori Grămescu pe social media.
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a venit cu câteva sfaturi despre mâncarea echilibrată și aliniată dietei și vacanțele sau doar plecările în weekend.
Iar aceste idei au fost transmise pe contul său de socializare, unde multe persoane i-au mărturisit că vor să țină diverse diete, dar care amână momentul după concediu.
”E important să calibrăm puțin lucrurile și să vorbim despre cum aliniem deplasările, fie că vorbim de weekenduri la mare sau la munte, cu ideea de a mânca sănătos.
Trebuie să știți că dacă aveți kilograme în plus și vreți să slăbiți, cu cât amânați momentul începerii unei diete, cu atât vă va fi mai greu, pentru că se acumulează kilogramele.
Iar după un punct în colo, persoanele care încep să ia în greutate o vor face constant, iar asta înseamnă efortul depus, că dezechilibrele hormonale determinate de kilogramele în exces, toată partea aceasta de afectare a metabolismului tind să se agraveze și să se cronicizeze.
Nu așteptați neapărat să fie un moment, așa ideal, în care să vă imaginați că toate lucrurile se aliniază, ci începeți exact din momentul în care sunteți, începeți să fiți mai atenți la ceea ce mâncați, să aveți grijă de corpul vostru într-o manieră ceva mai relaxată”, a povestit Cori Grămescu pe Instagram.
”Atât cât investim, atât o să și primim”
”Un alt lucru foarte util de făcut este să vă asigurați că așteptările voastre de la propriul proces nu sunt niște lucruri idealizate, ci să ne gândim la ceea ce investim noi, efectiv, în acest proces. Atât cât investim, atât o să și primim ca rezultate din procesul de slăbire la care ne înscriem.
La ce mă refer aici. Majoritatea oamenilor când încep un program de slăbire sunt cumva ambivalenți: își doresc să slăbească, dar... e prea multă muncă, programul este neregulat, vine vacanța, sunt zilele de naștere ale copiilor.
Și atunci, corect este să ne așteptăm la o introducere blândă în temă, eu așa cred că ar trebui privit.
Nu am o perioadă ideală, pot să am mai multă grijă la ceea ce mănânc, pot să am mai multă grijă de mine, pot să încep să fac puțină mișcare. Citește mai departe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Alimentația echilibrată, bogată în...
Mindfulness, considerat o soluție...