Copil de trei ani cu arsuri pe 75% din suprafața corpului, internat la un spital din București

Un copil de trei ani din Vaslui cu arsuri pe 75%din suprafața corpului a fost transportat aseară  la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Un copil în vârstă de 3 ani, de la Vaslui, cu arsuri pe 75% din suprafața corpului, a ajuns aseară, în jurul orei 21.00, la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București.

O echipă de medici de la Ministerul Sănătății, condusă de secretarul de stat, conf.dr. Horațiu Moldovan, a așteptat sosirea echipajului TIM care aducea pacientul de la Iași, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

”L-am examinat și eu ca medic pe acest copil, în sala de operații și sper într-o minune. Starea micuțului pacient este destul de gravă, prognosticul meu fiind destul de rezervat, însă poate fi și o evoluție favorabilă, fiindcă este pe mâna celor mai buni specialiști. În acest caz toată lumea și-a făcut bine treaba, de la cei de le Ambulanța Vaslui, până la personalul medical de la Spitalul Sf. Maria din Iași, dar și cei de la echipajul TIM care l-au adus la București. Cazul a fost manageriat corect”, a spus secretarul de stat, conf. dr. Horațiu Moldovan.

Copilul a suferit, vineri, arsuri pe o mare suprafaţă a corpului, după ce mai multe haine puse la uscat pe o sobă au căzut peste el, în timp ce dormea. El a fost transportat iniţial la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, notează agerpres.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel