Copii nevaccinați, opriți să meargă la școală. Decizie în instanță

Cei 44 de copiii nevaccinați nu se pot reîntoarce la școală atâta timp cât în zonă este focar de rujeolă
Un judecător federal a respins cererea părinților a 44 de copii nevaccinați care doreau ca odraselele lor să fie lăsate să meargă la școală, deși în regiune este un focar de rujeolă declanșat încă din toamna anului trecut. 

Un judecător federal, citând o „creștere fără precedent a cazurilor de rujeolă" din suburbia Rockland County, New York, a respins cererea de a se reîntoarce la școală a 44 de copii nevaccinați.

Părinții elevilor din Școala Waldorf Meadow Green din Chestnut Ridge au dat în judecată departamentul de sănătate al regiunii. Ei spun că niciunul dintre copiii excluși de la școală nu a contactat rujeolă de când a izbucnit focarul, în toamna trecută.

Conform ABC News, avocatul părinților, Michael Sussman, a criticat marți decizia judecătorului de a refuza o suspendare temporară care ar fi permis copiilor să se întoarcă în orele de curs.

În aceeași zi, organizațiile pediatrice și-au exprimat sprijinul pentru legislația de stat care ar permite minorilor să se vaccineze fără acordul părinților.

Susținătorii Democraților spun că prea mulți părinți cred informațiile false propagate online care pretind că vaccinurile sunt nesigure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel