Contraceptivele masculine, pași importanți. Alte două ”pilule” au trecut primele teste

contraceptivele masculine. FOTO Freepik @rawpixel
Două contraceptive pentru bărbați, eficiente după primele studii.

Un studiu prezentat la recenta conferință anuală a Societății Endocrine din Atlanta raportează că două contraceptive orale masculine candidate au fost eficiente în suprimarea hormonilor necesari pentru producția de spermă și au primit un răspuns favorabil de la majoritatea utilizatorilor, notează Medical News Today.

Acești noi compuși sintetici, dimetandrolon undecanoat (DMAU) sau 11 beta-metil-19-nortestosteron-17 beta-dodecilcarbonat (MNTDC) au proprietăți care seamănă în cea mai mare parte cu androgenii, dar sunt, de asemenea, similare într-o măsură mai mică cu progesteronul.

Autoarea principală a studiului, Tamar Jacobsohn, candidată la doctorat la Universitatea din New York, a declarat pentru Medical News Today că ”cercetări suplimentare asupra acestei noi clase de promedicamente, androgeni progestativi, pot duce la primul agent unic, pilula contraceptivă hormonală - sau chiar prima pilulă contraceptivă masculină în general.”

Aceste medicamente pot ajuta, de asemenea, la tratarea hipogonadismului, a adăugat Jacobsohn.

Nevoia de contraceptive masculine

Estimările, bazate pe datele din 2011, sugerează că aproximativ 45% dintre sarcinile din Statele Unite sunt neintenționate, iar 42% dintre astfel de sarcini nedorite duc la avorturi. Mai mult decât atât, povara responsabilității pentru prevenirea sarcinilor este suportată inegal de femei. Astfel, este nevoie de agenți contraceptivi masculini eficienți.

În prezent, cele mai frecvent utilizate contraceptive masculine includ prezervativele și vasectomia. Cu toate acestea, prezervativele sunt asociate cu o rată mare de eșec, iar mulți bărbați sunt îngrijorați cu privire la vasectomii. În plus, efectele vasectomiei nu sunt complet reversibile. Astfel, este nevoie de contraceptive masculine eficiente, reversibile și ușor de utilizat.

„Dezvoltarea produselor contraceptive pentru bărbați va crește atât opțiunile disponibile pentru bărbați, cât și va permite multor femei să aibă mai multe opțiuni în împărțirea poverii contraceptive.”, a spus Jacobsohn.

Contraceptivele și impactul asupra performanței sportive. Care sunt explicațiile cercetătorilor

Contraceptive cu hormoni sexuali masculini

Hipotalamusul este o regiune mică a creierului care reglează eliberarea diferiților hormoni din glanda pituitară. De exemplu, hipotalamusul controlează eliberarea hormonilor gonadotropin din glanda pituitară.

Aceste gonadotropine stimulează testiculele, ducând la eliberarea hormonului sexual masculin testosteron și producția de spermă.

Testosteronul, la rândul său, acționează asupra hipotalamusului și a glandei pituitare pentru a preveni producția excesivă de gonadotropine, contribuind astfel la menținerea nivelului de testosteron într-un interval normal.

Exploatând acest mecanism, cercetătorii au arătat că administrarea de androgeni, care includ testosteronul și alți hormoni sexuali masculini naturali și sintetici, poate avea efecte contraceptive.

De exemplu, administrarea de testosteron poate bloca producția de gonadotropine și, ulterior, poate inhiba atât producția de testosteron, cât și de spermă de către testicule.

Pe lângă suprimarea producției de spermatozoizi, acești androgeni ajută, de asemenea, la menținerea sănătoasă a mușchilor, a oaselor și a proceselor fiziologice, inclusiv a celor responsabile de funcția sexuală, care se bazează pe testosteron.

Ce au descoperit cercetătorii

Cu toate acestea, sunt necesare doze mari de testosteron pentru a produce inhibarea dorită a producției de spermatozoizi. Cercetătorii au arătat că testosteronul în combinație cu progesteron, o formă sintetică de progesteron, are o capacitate mai bună de a suprima producția de spermă decât testosteronul singur.

Cu toate acestea, chiar și aceste medicamente trebuie luate de 2-3 ori pe zi pentru a atinge nivelurile dorite de inhibare a producției de spermă.

Acest lucru evidențiază nevoia de contraceptive orale masculine mai bune. Doi candidați la contracepție orală cu hormoni masculini - DMAU și 11 beta-MNTDC - s-au dovedit promițători în studiile pe animale.

Mai mult, studiile clinice din faza 1, controlate cu placebo, au arătat că DMAU și 11 beta-MNTDC sunt sigure și bine tolerate.

Vezi și: Prima pilulă CONTRACEPTIVĂ pentru bărbați. Are o eficiență RIDICATĂ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel