Consumul excesiv de suc de portocale, efectele secundare neașteptate: Avertismentul medicilor

Sucul de portocale este una dintre băuturile din fructe cel mai des consumate atât de către copii cât și de adulți. Ne place să-l savuram începând încă de dimineață la micul dejun până seara. Cu toate astea, consumul excesiv poate cauza probleme serioase de sănătate.

Sucul de portocale este încă perceput pe scară largă ca o opțiune mai sănătoasă decât alte băuturi zaharoase, cum ar fi sucurile, deoarece este făcut din fructe - dar cele două nu sunt prea diferite. În timp ce zahărul din sucurile de fructe 100% este natural și nu adăugat, așa cum se întâmplă în băuturile îndulcite cu zahăr, modul în care organismul dumneavoastră procesează și reacționează la acest zahăr este în esență același, potrivit unei analize JAMA Network Open. În plus, sucul de portocale conține adesea la fel de mult zahăr și la fel de multe calorii.

Sucul de portocale este, fără îndoială, o sursă bună și excelentă de câțiva nutrienți esențiali - un pahar de suc de portocale conține între 80-100% din valoarea zilnică de vitamina C, 10% DV de potasiu, 15% DV de tiamină și 15% DV de acid folic, împreună cu polifenoli și alte substanțe fitochimice - însă are și câteva calități mai puțin îmbucurătoare, cum ar fi 24 de grame de zahăr.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că, deși sucurile de fructe nu sunt la fel de dăunătoare ca băuturile zaharoase, cu siguranță nu sunt la fel de sănătoase ca fructele întregi și există efecte secundare negative ale consumului acestora. În același timp, datorită concentrației sale de micronutrienți benefici, există de fapt unele beneficii.

1 Este posibil să luați în greutate

La fel ca majoritatea alimentelor și băuturilor, sucul de portocale conține calorii - aproape toate provenind din zahăr. Fără niciun nutrient sățios, care încetinește digestia, cum ar fi fibrele, grăsimile sănătoase sau proteinele, sucul de portocale poate provoca un vârf și o prăbușire a zahărului din sânge, ceea ce poate cauza creșterea în greutate în același mod în care o face sifonul, potrivit unui studiu JAMA. Acest lucru este deosebit de îngrijorător în special dacă beți în mod regulat suc de portocale ca atare.

Citește continuara pe Spectacola și află ce alte riscuri pentru sănătate aduce excesul de suc de portocale. Inclusiv diabetul este amintit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel