Consumul de alcool, victime colaterale

Alcool
Consumul de alcool nu îi afectează doar pe cei care îl consumă, ci și pe cei din jurul lor. Aceste efecte, asupra terțior, au fost studiate de un grup de cercetători germani, care au ajuns la concluzia că aceasta este o problemă de sănătate publică.

Daunele pe care unele persoane le dobândesc în urma consumului de alcool de către alte persoane au fost evaluate într-un studiu publicat de revista BMC Medicine.

O mare parte din cercetările privind efectele negative ale alcoolului investighează daunele pe care le suferă consumatorul, nu alte persoane. Cercetătorii de la Institutul de Cercetare Terapie din Bayern, Germania au estimat daunele cauzate altora de alcool, în timpul sarcinii, accidentelor rutiere și ca urmare a violenței interpersonale.

Victime colaterale ale consumului de alcool

Autorii au concluzionat că efectele dăunătoare ale alcoolului asupra altor persoane decât consumatorii de alcool trebuie să fie recunoscute ca o problemă de sănătate publică și că sunt necesare modalități eficiente de prevenire a unor asemenea daune.

Dr. Ludwig Kraus, autorul corespondent, a declarat: "Acest studiu estimează că unele dintre cele mai grave efecte adverse pe care le poate avea consumul de alcool asupra altor persoane decât consumatorul de alcool, și anume sindromul alcoolului fetal (FAS), tulburările fetale ale alcoolului (FASD) accidentele cauzate de șoferii beți și decesele rezultate din violența interpersonală imputabilă alcoolului".

Autorii au constatat că alcoolul a fost responsabil pentru 1.214 (45,1%) decese din traficul rutier și 55 (14,9%) de decese în urma violențelor interumane. De ameena, consumul de alcool a avut legătură cu 2.930 de incidente de FAS și 12.650 de cazuri de FASD. Autorii au luat act de faptul că FAS și FASD nu sunt singurele consecințe potențiale ale consumului de alcool în timpul sarcinii. În ansamblu, aceste rezultate indică faptul că alcoolul nu poate să dăuneze numai consumatorului, ci poate să dăuneze substanțial și terților.

Copiii nenăscuți și conducătorii auto, cei mai expuși

Dr. Kraus a spus: "Deși estimările din cele trei domenii de daune nu sunt direct comparabile, rezultatele sugerează că consumul de alcool în timpul sarcinii, urmat de accidentele rutiere, reprezintă un rău semnificativ mai mare pentru ceilalți, decât violențele legate de alcool".

Pentru a investiga potențialele daune cauzate de alcool unor terțe părți, autorii au analizat datele sondajului privind prevalența consumului de alcool în timpul sarcinii pentru a estima incidentele de FAS și FASD în Germania. Statisticile care arată cauzele de moarte au furnizat estimări ale cauzelor deceselor terților din trafic și de decesele în urma violențelor interpersonale, considerate a fi cauzate de alcool.

Autorii avertizeaza că evaluarea cu exactitate a prevalenței și extinderii consumului de alcool în timpul sarcinii în Germania este o provocare, deoarece datele sunt raportate personal și, astfel, pot fi influențate de unele prejudecăți sau lipsa unor date certe.

Dr. Kraus a spus: "Deși măsuri cum ar fi politicile de stabilire a prețurilor sau limitarea comercializării băuturilor alcoolice nu sunt populare, măsurile specifice care vizează anumite populații expuse riscului, cum ar fi femeile la vârsta fertilă sau conducătorii auto, pot ajuta la reducerea producerii de daune unor persoane, de către consumatorii de alcool."

Studiul original, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel