O substanță chimică nou identificată...
Consumul de fibre alimentare recomandat în Statele Unite este de 25 de grame pe zi pentru femei (aproximativ trei jumătăți de cești de leguminoase) și 38 de grame pe zi pentru bărbați, spune specialiștii de la Harvard Medical School.
Dar majoritatea oamenilor mănâncă doar jumătate din asta. Acum, un studiu comandat de Organizația Mondială a Sănătății, publicat online în ianuarie 2019 de către The Lancet, oferă mai multe dovezi despre faptul că fibrele sunt un element important în sănătate.
Cercetatorii au combinat peste 240 de studii și crcetări clinice și au descoperit că persoanele care au mâncat alimentel cele mai bogate în fibre alimentaree au avut cele mai mici riscuri pentru a muri sau a dezvolta boli cronice în timpul derulării studiilor, comparativ cu persoanele care au mâncat cele mai puțin cantităț de alimente bogate în fibre.
Pentru fiecare creștere de 8 grame a fibrelor alimentare consumate zilnic, numărul total de decese și cazuri de boli de inimă, diabet și cancer colorectal a scăzut cu 5% până la 27%. Autorii spun că un consum de 25 la 29 de grame de fibre pe zi este adecvat, dar consumul de mai mult de 30 de grame pe zi ar putea oferi o protecție și mai mare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...