Consum redus de alcool, risc de demență. Cercetătorii dau cărțile pe față

Alcool
Persoanele care nu beau deloc alcool au un risc mai mare de a dezvolta demență, decât cei care beau cantități moderate, a descoperit un nou studiu.

Cercetătorii au observat că abstinența a fost asociată cu o creștere cu 45% a șanselor de a suferi de demență la vârste înaintate, comparativ cu cei care au băut în limitele recomandate - până la o sticlă și jumătate de vin pe săptămână.

Studiu - constatări incredibille

"Arătăm că atât abstinența pe termen lung, cât și consumul excesiv de alcool pot crește riscul de demență", au scris autorii studiului, cercetători la University College din Londra și Institutul Francez pentru Sănătate.

Având în vedere că numărul persoanelor care trăiesc cu demență este de așteptat să se triple până în 2050 și din cauza lipsei unui tratament, prevenția este esențială.

Printre abstinenți, studiul a constatat, de asemenea, riscuri crescute de diabet și boli cardiovasculare. Acestea sunt ambele condiții care ar putea contribui la demență, un termen colectiv pentru pierderea memoriei, a gândirii și a altor funcții cognitive și cauza principală a morții în Marea Britanie.

Consumul moderat de alcool a fost demonstrat anterior că protejează împotriva acestor afecțiuni, prin reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale.

Ce s-a descoperit

Dintre cei 9.087 de participanți care au participat la un studiu britanic între 1985 și 1993 și au fost urmăriți timp de 23 de ani, au fost înregistrate 397 cazuri de demență.

Cea mai intrigantă constatare din acest studiu a fost riscul crescut de demență în rândul abstinenților. Și această asociere a fost prezentă doar la cei care s-au abținut de la vin, a spus dr. Sevil Yasar, Școala de Medicină din Baltimore, care nu a fost implicat în studiu.

"Vinul, pe lângă alcool, conține compuși polifenolici, care au fost asociați cu efecte neuroprotectoare atât pe căile neurodegenerative, cât și vasculare și cu efecte cardioprotectoare prin reducerea inflamației și modificarea profilului lipidic".

Cu toate acestea, a adăugat că ar trebui să rămanem prudenți în ceea ce privește constatările.

Dr. Sara Imarisio, șeful cercetării la Alzheimer Research UK, a fost de acord și a adăugat: "Oamenii care se abțin complet de la alcool pot avea o istorie a consumului de alcool și acest lucru poate face dificilă interpretarea legăturilor între consumul de alcool și sănătate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel