Consult ginecologic gratuit pentru femei din satul tulcean Letea

Medic
Circa 50 de femei dintr-unul dintre cele mai izolate sate din Delta Dunării au beneficiat, în ultimele două zile, de consult ginecologic gratuit din partea unui ONG.

Consult ginecologic gratuit. "Caravana din Letea a reprezentat cea de-a 66-a acţiune realizată de Caravana cu medici. Avem undeva la 7-8.000 de beneficiari direcţi şi suntem la a patra caravană organizată în Letea după cele din ultimii doi ani din Partizani, Ceatalchioi şi Sfântu Gheorghe", a declarat, pentru Agerpres, cofondatorul asociaţiei Caravana cu medici, Mihai Ranete.

Potrivit acestuia, majoritatea pacientelor nu au fost niciodată la un consult deoarece ”nu au o mentalitate de acest gen” şi nici nu există un medic care să meargă în satul Letea, județul Tulcea. Potrivit sursei, majoritatea pacientelor şi-au exprimat dorinţa de a avea la dispoziţie un mijloc de transport constant spre Tulcea.

Consultațiile din Letea - "Caravana Sănătăţii Femeii din Delta Dunării" - au fost ideea Asociaţiei Letea în UNESCO. Coordonatoarea proiectului, Loredana Pană, povestea: ”Anul trecut, într-o discuţie cu o doamnă din localitate, am aflat că a avut o dublă mastectomie. Era foarte supărată, pentru că a ajuns foarte târziu la doctor. Mi-a povestit cât de greu i-a fost, fiindcă nu a avut asigurare medicală şi nici bani. Este o problemă reală. Prevenţia România este la un nivel foarte scăzut, iar educaţia pentru sănătate, este la un nivel şi mai scăzut”.

Letea în UNESCO este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta şi de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, cu scopul de a obţine statutul de sit cultural UNESCO pentru satul Letea, din comuna CA Rosetti. Iar Asociaţia Caravana cu Medici, înființată în 2014 de cinci medici rezidenţi, urmărește acordarea de îngrijiri medicale de bază, popularizarea testelor de screening şi informarea persoanelor din mediul rural pentru a obţine o populaţie mai responsabilă şi mai dedicată propriei sănătăţi şi a celor din jur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel