Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Consult ginecologic gratuit pentru femei din satul tulcean Letea
11 aug 2019 / 20:06
Circa 50 de femei dintr-unul dintre cele mai izolate sate din Delta Dunării au beneficiat, în ultimele două zile, de consult ginecologic gratuit din partea unui ONG.
Consult

Consult ginecologic gratuit. "Caravana din Letea a reprezentat cea de-a 66-a acţiune realizată de Caravana cu medici. Avem undeva la 7-8.000 de beneficiari direcţi şi suntem la a patra caravană organizată în Letea după cele din ultimii doi ani din Partizani, Ceatalchioi şi Sfântu Gheorghe", a declarat, pentru Agerpres, cofondatorul asociaţiei Caravana cu medici, Mihai Ranete.

Potrivit acestuia, majoritatea pacientelor nu au fost niciodată la un consult deoarece ”nu au o mentalitate de acest gen” şi nici nu există un medic care să meargă în satul Letea, județul Tulcea. Potrivit sursei, majoritatea pacientelor şi-au exprimat dorinţa de a avea la dispoziţie un mijloc de transport constant spre Tulcea.

Consultațiile din Letea - "Caravana Sănătăţii Femeii din Delta Dunării" - au fost ideea Asociaţiei Letea în UNESCO. Coordonatoarea proiectului, Loredana Pană, povestea: ”Anul trecut, într-o discuţie cu o doamnă din localitate, am aflat că a avut o dublă mastectomie. Era foarte supărată, pentru că a ajuns foarte târziu la doctor. Mi-a povestit cât de greu i-a fost, fiindcă nu a avut asigurare medicală şi nici bani. Este o problemă reală. Prevenţia România este la un nivel foarte scăzut, iar educaţia pentru sănătate, este la un nivel şi mai scăzut”.

Letea în UNESCO este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta şi de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, cu scopul de a obţine statutul de sit cultural UNESCO pentru satul Letea, din comuna CA Rosetti. Iar Asociaţia Caravana cu Medici, înființată în 2014 de cinci medici rezidenţi, urmărește acordarea de îngrijiri medicale de bază, popularizarea testelor de screening şi informarea persoanelor din mediul rural pentru a obţine o populaţie mai responsabilă şi mai dedicată propriei sănătăţi şi a celor din jur.


Ştiri Recomandate

Coronavirus. Ministrul Sănătății despre medicii demisionari de la UPU Bacău
India, avortul permis până la 24 de săptămâni de sarcină
EXCLUSIV
Ce ar trebui să facă românii în plin sezon gripal. Dr Adrian Streinu-Cercel explică
Renunțarea la fumat reduce riscul de cancer. Niciodată nu este prea târziu să te lași
Coronavirus: toți medicii de la UPU Bacău și-au dat demisia. Motivul
Ficat: prea mult zahăr nu face bine ficatului   FOTO: pexels.com
EXCLUSIV
Dr Adrian Wiener, care sunt politicile României privind grăsimile trans și zaharurile
Comentarii