Conopida sau varză: cum știi care este mai bună

Conopidă  FOTO: pixabay
Conopida sau varza par a avea proprietăți asemănătoare. Iată, totuși, care sunt diferențele dintre ele.

Când vine vorba de o comparație între conopidă și varză, conopida arată destul de asemănătoare cu broccoli, singura diferență vizibilă este că este de culoare albă. Buchetele albe sunt unite între ele la o tulpină centrală. Varza este un fel de legumă cu frunze care poate fi consumată într-o varietate de moduri, fie că este aburită, gătită, fiartă sau ca suc. Este o legumă cruciferă și este disponibilă în culori variind de la verde la violet sau a roșu. Atât conopida, cât și varza aparțin familiei Brassicaceae și sunt legume crucifere. De la beneficii pentru sănătate la gust, iată câteva diferențe între cele două legume.

Conopida: beneficii pentru sănătate

Consumul regulat al acestei legume ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și la menținerea bunei funcționări a vaselor de sânge, îmbunătățind și menținând astfel sănătatea cardiovasculară.

Conopida este eficientă și în îmbunătățirea procesului digestiv al organismului. Este o sursă bogată de fibre alimentare și promovează eliminarea toxinelor din organism.

Conține vitamina C, care ajută la producerea de colagen care menține sănătatea oaselor și protejează articulațiile.

Gustul conopidei

Se spune că conopida are o aromă dulce și de nucă, cu nuanțe amare. Textura este crocantă, iar aroma este blândă. Se poate strica sau deveni amară dacă este prea fiartă.

Varza: Beneficii pentru sănătate

Varza este bogată în vitamina C și sulf care ajută la eliminarea toxinelor din organism, cum ar fi radicalii liberi și acidul uric.

De asemenea, este bogat în antioxidanți, fibre și vitamine. Este destul de scăzut în calorii.

Varza roșie este bogată în betalaine, despre care se știe că scad nivelul zahărului din sânge și ajută la producția de insulină. Varza este încărcată cu antioxidanți și proprietăți anti-hiperglicemiante care o fac eficientă în controlul nivelului de zahăr din sânge.

Gustul verzei

Varza are o textură foarte dură și crocantă. Varza crudă are un gust foarte ușor de identificat și amar. În timp ce majoritatea este puțin amară, uneori varza poate fi puțin dulce.

Concluzie

Deoarece atât varza, cât și conopida au niveluri similare de Vitamine C, A, E și mulți alți nutrienți, se poate spune că ambele sunt la fel de sănătoase și hrănitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel