Conjunctivita, simptom COVID-19. Cum se manifestă. Explicații oftalmolog

Ochi
Conjunctivita poate fi unul din primele semne ale contaminării cu COVID-19. 

Dr Cristina Ionică, medic primar oftalmolog la centrul Opticris-Unirea, avertizează că infectarea cu COVID-19 se poate produce și atunci când duci mâna la ochi după ce ai atins o suprafață contaminată. Ochelarii contribuie la protecția ochilor de contaminare, iar cei care au nevoie de corecția vederii ar trebui să înlocuiască lentilele de contact cu ochelari, pe perioada pandemiei.

„Conform Academiei Americane de Oftalmologie, noul coronavirus se poate răspândi și prin intermediul secrețiilor oculare și lacrimilor, nu numai prin gură sau nas. Când o persoană infectată cu coronavirus tușește, strănută sau vorbește, răspândește mici particule, invizibile, dar infectate cu virus, care pot pătrunde în corpul altei persoane prin gură, nas, dar și prin suprafețele oculare. De asemenea, infectarea se poate produce și prin atingerea ochilor, după atingerea unei persoane sau suprafețe infectate cu coronavirus. Este posibil ca virusul COVID-19 să producă o infecție a ochilor, așa-numita conjuctivită (ochi roșii), care poate fi produsă și de alte bacterii, virusuri, alergii. De aceea, trebuie să consultați rapid medicul oftalmolog care vă va indica tratamentul potrivit", a explicat medicul pentru DC News.

 

 

Citeste mai multe pe DCNEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel