Congresul Național de Farmacie: cele mai noi descoperiri din domeniul farmaceutic

UMF Carol Davila
Societatea de Științe Farmaceutice din România împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București organizează în perioada 26-29 septembrie, la București, Congresul Naţional de Farmacie, ediția a XVII-a.

Sub tema generală „Farmacia secolului XXI – între specializarea inteligentă și responsabilitatea socială", Congresul Național de Farmacie va aborda subiecte precum: „Design-ul medicamentului - sinteză, analiză, inovare”, „Plantele medicinale - actualități în cercetare și utilizarea terapeutică”, „Xenobiotice și biotice - evaluarea clinică și non-clinică a eficacității și siguranței”, „Tehnologia farmaceutică - perspective în optimizarea formelor farmaceutice” sau „Practica farmaceutică - aspecte legislative ale managementului, marketingului farmaceutic și ale tehnologiei informaționale”.

Manifestarea va reuni peste 1.000 de participanţi din ţări precum Franța, Spania, Anglia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova şi România. Ceremonia de deschidere va avea loc la Ateneul Român, miercuri, 26 septembrie 2018, începând cu ora 18.

Eveniment medical de amploare

„Această manifestare aduce în prim plan cele mai noi descoperiri din domeniul cercetării ştiinţifice farmaceutice, iar prin amploarea sa şi prin prezenţa celor 1.000 de participanţi demonstrează un interes real faţă de pacient, prin aducerea în sprijinul acestuia a celor mai noi şi eficiente tratamente prin medicaţii inovative. Deschiderea acestei manifestări către lumea farmaceutică internaţională, prin prezenţa unor reputaţi profesori din cele 10 ţări europene cu tradiţie farmaceutică, aduce o recunoaştere în plus domeniului farmaceutic românesc, a cercetării ştiinţifice româneşti, precum şi a profesioniştilor români din acest amplu domeniu medical”, a declarat preşedintele Congresului, prof. dr. Dumitru Lupuleasa.

Ediție aniversară

Ampla manifestare a domeniului farmaceutic românesc marchează totodată şi 95 de ani de la înfiinţarea celei mai vechi şi prestigioase facultăţi de farmacie din România, una dintre facultăţile reprezentative ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti. În prezent, în Facultatea de Farmacie activează 99 de cadre didactice, care au activitate de predare a noțiunilor teoretice, dar participă și la lucrări practice, dedicate celor peste 1.200 de studenți înscriși la cursurile facultății. Sunt studiate discipline fundamentale, care formează baza disciplinelor de profil din anii de studiu terminali.

Primul decan al Facultății de Farmacie a fost Ștefan Minovici, cel care a fost conștient de faptul că „studiul medicamentului, la nivel de școală trebuie făcut cu totul diferit pentru farmaciști față de studiul medicamentului pentru medic. Învățământul farmaceutic se ocupă cu prepararea medicamentului și de asistența cu medicamente a populației”.

O istorie de aproape un secol de învăţământ superior farmaceutic românesc se poate transpune astăzi prin valori ale cercetării ştiinţifice de profil care de-a lungul anilor au adus o contribuţie importantă la nivel mondial acestui amplu domeniu şi, periodic, au venit în sprijinul pacienţilor prin medicamente inovative menite să îmbunătăţească pe de o parte calitatea vieţii acestora şi chiar să conducă, în multe dintre cazuri, la vindecarea unor boli ce păreau a fi incurabile", a declarat decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF „Carol Davila" din Bucureşti, prof. dr. Doina Drăgănescu.

Astăzi, în țară, domeniile profesionale pe care le poate aborda un farmacist sunt extrem de variate, incluzând producția de medicamente, laboratoarele de cercetare biomedicală, companii care se ocupă de realizarea de studii clinice sau în companii farmaceutice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel