Conf. dr. Ciurea: Durerea este așa intensă, încât pacientul ajunge la suicid

Durerea care este atât de puternică încât te împinge la suicid
Durerea care este atât de puternică încât te împinge la suicid
  • Durerea care este atât de puternică încât te împinge la suicid
Există un tip de durere care este atât de intensă încât pacientul nu o poate suporta și ajunge la suicid. „Nu e nebun, pur și simplu durerea e prea mare”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru DC Medical, conf. dr. Jean Ciurea, neurochirurg și cercetător în domeniul neuroștiințelor. Specialistul a fost invitat la emisiunea „Academia de Sănătate", moderată de prof.dr. Irinel Popescu.

Invitat la emisiunea „Academia de Sănătate" de la DC Medical.ro, conf. dr. Jean Ciurea, neurochirurg și cercetător în domeniul neuroștiințelor, a vorbit despre un tip de durere care pur și simplu îți ia mințile.

Este vorba de nevralgia de trigemen, o afecțiune neurologică ce dă dureri profunde faciale asemănatoare cu electroșocurile. Cel mai des, acestea sunt localizate în spatele ochilor, în partea inferioară a feței și a maxilarului.

Când durerea devină insuportabilă

Durerea este un mecanism de apărare pe care organismul îl utilizează în acest scop. Cel mai evoluat analizor și sursă de informație pentru ființa umană este ochiul. El este protejat din acest nerv, format din trei ramuri, nervul trigemen. Fiind așa performant, el este și vulnerabil. Și uneori el dă semnale de tip durerors fără obiect. În aceste situații apare nevralgia trigeminală", a explicat conf. dr. Jean Ciurea modul în care apare durerea.

Aceasta, însă, este extrem de puternică și permanentă, iar pacienții, de multe ori, nu pot să o suporte.

„Vreau să vă spun că durerea este așa intensă, încât pacientul nu suportă să mai trăiască și apelează la suicid (...) m-am ocupat de acest subiect și am reușit să obțin toată gama de intervenții chirurgicale. De fapt, am pornit de la nevralgia de trigemen, ca fiind exemplu de durere foarte intensă, poate cea mai intensă experimentată de om", a arătat neurochirurgul.

Există însă și un al doilea tip de durere care, și el, îți pune viața în pericol. Află totul despre ea în VIDEO:


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel