Conducere militară la DSP Sibiu. Reședința de județ are o rată de infectare de 13,63 la mia de locuitori

Medic  Foto: Pixabay
DSP Sibiu va avea o conducere militară în contextul în care reședința de județ are o rată de infectare COVID de 13,63 la mia de locuitori.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu va avea, în premieră, o conducere militară, noul director general fiind numit medicul colonel Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu, acesta declarând că o să verifice personal situaţia din fiecare spital din judeţ după ce îşi va intra în atribuţii miercuri dimineaţa.

Potrivit colonelului Chelcea, şi funcţia de director adjunct de la DSP va fi ocupată tot de un militar. "În primul rând o să fie o perioadă în care o să analizez resursele şi problemele şi greutăţile de acolo. Sper ca perioada asta să fie extrem de scurtă, cât de scurtă, în funcţie de ce găsesc. O să merg pe teren, o să văd spitalele, o să văd pe cine ne putem baza, ce putem să facem acolo. Ca şi măsuri, când o să am o imagine clară, atunci o să discutăm despre ea", a precizat noul director DSP Sibiu, medicul colonel Daniel Chelcea.

Întrebat ce mesaj are pentru sibieni, noul director DSP a transmis: "Să poarte masca. Să avem răbdare că lucrurile vor trece". Medicul Gabriel Budescu a demisionat vineri din funcţia de director general al DSP Sibiu, iar director adjunct a fost medicul Adela Morar. Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România în privinţa ratei de infectare, situată la 9 la mia de locuitori, iar în municipiul Sibiu, aflat în a doua zi de carantină, rata a crescut la 13,63 la mia de locuitori marţi, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel