Condimentul cu efecte anticancerigene: cum să-l iei în siguranță
11 iun, 09:05

Turmeric
Curcuma, sau turmericul, un condiment originar din India, are o serie de efecte benefice pentru sănătate.

Curcuma (sau turmericul) este un condiment de o nuanță galben-portocaliu, originar din India, despre care se crede că are proprietăți anticancerigene și poate preveni mutațiile ADN-ului.

Ca antiinflamator, poate fi luat ca supliment și este utilizat local pentru persoanele cu artrită, pentru a ameliora disconfortul. Este utilizat în întreaga lume ca ingredient pentru gătit, ceea ce îl face o sursă delicioasă, bogată în antioxidanți, la multe feluri de mâncare.

Conform unor cercetări recente, curcuma arată, de asemenea, semne promițătoare ca tratament pentru o varietate de boli dermatologice și artrită.

Interesant este că acest condiment, curcuma, este folosit ca plantă medicinală de 4.000 de ani. Este un pilon al unei practici indiene de medicină alternativă numită Ayurveda.

G Ad:

Curcuma ar putea fi benefică pentru:

 - durere cauzată de boli inflamatorii, cum ar fi artrita

 - prevenirea cancerului

 - oprirea mutațiilor ADN-ului

 - mai multe boli de piele

Atenție!

Atunci când este folosită ca supliment, oamenii tind să ia prea mult, deci poate fi dificil să aveți încredere în doză și calitate. Siguranța crește atunci când este ingerată ca plantă în gătit sau ceai, potrivit healthline.

Utilizarea pe termen lung poate provoca probleme ale stomacului.

Curcuma are o biodisponibilitate redusă. Consumul cu piper vă poate ajuta corpul să absoarbă mai multe dintre beneficiile sale.

 

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri