Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Condimentul care scade tensiunea arterială este plin de antioxidanți și compuși benefici. Scorțișoara, pentru că despre aceasta este vorba, este bogată în antioxidanți și alți compuși benefici. Unele cercetări sugerează că aceasta poate contribui la susținerea controlului zahărului din sânge, la protejarea împotriva bolilor de inimă și la reducerea inflamației.
Scorțișoara este un condiment care a fost apreciat pentru proprietățile sale medicinale de mii de ani. În ultimii ani, știința modernă a început să confirme multe dintre potențialele beneficii pentru sănătate asociate cu scorțișoara.
Antioxidanții vă protejează organismul de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Scorțișoara este încărcată cu antioxidanți puternici, inclusiv polifenoli. Un studiu a constatat că suplimentarea cu scorțișoară ar putea crește semnificativ nivelul de antioxidanți din sânge, reducând în același timp nivelul markerilor utilizați pentru a măsura inflamația, cum ar fi proteina C reactivă.
De fapt, efectele antioxidante ale scorțișoarei sunt atât de puternice încât poate fi folosită chiar și pe post de conservant alimentar natural.
Poate avea proprietăți antiinflamatoriiInflamația este incredibil de importantă, deoarece ajută organismul dumneavoastră să răspundă la infecții și să repare leziunile tisulare. Cu toate acestea, inflamația poate deveni o problemă atunci când este cronică și îndreptată împotriva țesuturilor proprii ale corpului tău.
Scorțișoara poate fi utilă în această privință. Studiile arată că acest condiment și antioxidanții săi au proprietăți antiinflamatorii puternice, potrivit Healthline.
Vezi și: Cum să scapi de celulită. Alexander Florescu: Efectele se văd în 30 de zile
Scorțișoara a fost asociată cu un risc redus de boli de inimă, care este principala cauză de deces pe glob. Potrivit unei analize, suplimentarea cu cel puțin 1,5 grame (g), sau aproximativ 3/4 de linguriță (linguriță), de scorțișoară pe zi a fost capabilă să reducă nivelurile de trigliceride, colesterol total, colesterol LDL (rău) și zahăr din sânge la persoanele cu boli metabolice.
O altă trecere în revistă a 13 studii a constatat că scorțișoara ar putea reduce nivelul trigliceridelor și al colesterolului total, ambii fiind factori de risc pentru bolile de inimă.
S-a demonstrat, de asemenea, că scorțișoara reduce tensiunea arterială atunci când este consumată în mod constant timp de cel puțin 8 săptămâni.
Atunci când sunt combinați, toți acești factori ar putea contribui la reducerea riscului de boli de inimă.
Studiile au arătat că scorțișoara poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin relaxarea vaselor de sânge și îmbunătățirea fluxului sanguin. Acest lucru se datorează prezenței cinamaldehidei, un compus găsit în scorțișoară care s-a dovedit a avea un efect pozitiv asupra sănătății inimii.
Există multe modalități de a încorpora scorțișoara în dieta dvs:
- Adăugarea scorțișoarei în cafeaua sau ceaiul de dimineață
- Presărați scorțișoară pe fulgii de ovăz sau pe iaurt
- Utilizarea scorțișoarei în rețetele de copt
- Este important să rețineți că, deși scorțișoara poate fi un adaos util în dieta dvs., aceasta nu ar trebui să fie folosită ca înlocuitor al niciunui medicament prescris de medicul dumneavoastră, potrivit Nao Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...