Un studiu australian arată că mai...
În urma unui studiu ce a durat 12 săptămâni, cercetătorii au demonstrat efectele benefice ale adăugării scorțișoarei în dietă: menținerea nivelului de zahăr stabil la cei cu prediabet. La studio au participat 51 de participanți cu prediabet.
Acestora li s-a dat o capsulă cu scorțișoară de 500 mg sau placebo de trei ori pe zi, timp de 3 luni. La final, cercetătorii au observat că suplimentele de scorțișoară au scăzut nivelul anormal de glucoză și au îmbunătățit răspunsul organismului la consumul unei mese cu carbohidrați, care sunt caracteristici ale prediabetului. Scorțișoara a fost bine tolerată și nu a fost asociată cu reacții adverse specifice sau evenimente adverse, arată un comunicat al Societății Endocrine din SUA.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Un studiu australian arată că mai...
Vrei o piele luminoasă, elastică și...
La Institutul Regional de Oncologie...
Ce afecțiune rară a avut mama și cum a fost posibil un astfel de...
Un studiu The Lancet arată că...
Adrian Streinu-Cercel, a declarat că...
Institutul Oncologic "Prof. dr. Ion...
COVID are un impact major chiar și la...