Condimentul care îmbunătățește controlul zahărului în sânge

Scorțișoara poate avea efecte efecte adverse nedorite
Un studiu recent susține că scorțișoara îmbunătățește controlul zahărului din sânge la cei cu prediabet și ar putea încetini evoluția spre diabetul de tip 2.

În urma unui studiu ce a durat 12 săptămâni, cercetătorii au demonstrat efectele benefice ale adăugării scorțișoarei în dietă: menținerea nivelului de zahăr stabil la cei cu prediabet.  La studio au participat 51 de participanți cu prediabet.

Acestora li s-a dat o capsulă cu scorțișoară de 500 mg sau placebo de trei ori pe zi, timp de 3 luni. La final, cercetătorii au observat că suplimentele de scorțișoară au scăzut nivelul anormal de glucoză  și au îmbunătățit răspunsul organismului la consumul unei mese cu carbohidrați, care sunt caracteristici ale prediabetului. Scorțișoara a fost bine tolerată și nu a fost asociată cu reacții adverse specifice sau evenimente adverse, arată un comunicat al Societății Endocrine din SUA.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel