Condimentul ANTIVIRAL, antibacterial care n-ar trebui să-ți lipsească din casă

Condimentele nu trebuie să-ți lipsească din casă FOTO pexels
De sute de ani oamenii folosesc condimente pentru prepararea mâncărurilor. Unul dintre ele este și antibacterial, antifungic, dar și antiviral.

Scorțișoara se numără printre condimentele folosite e sute de ani pe întreg globul. Reduce tensiunea arterială crescută, scade nivelul de zahăr din sânge și ameliorează disconfortul digestiv.

Jurnaliștii bbcgoodfood au subliniat, într-un material, beneficiile consumului de scorțișoară.

* Calitățile sale antivirale, antibacteriene și antifungice - mirosul și aroma sunt date de uleiurile esențiale conținute în scoarță, numite cinamaldehidă – care are proprietățile descrise mai sus.

* Luptă cu inflamația – conține cantități mari de antioxidanți polifenoli care protejează corpul de boli; antioxidanții din scorțișoară au efecte antiinflamatorii.

* Proprietăți prebiotice - promovează creșterea bacteriilor benefice și ajută la suprimarea creșterii bacteriilor patogene, inclusiv în intestine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel