COMPLEX DE FER (III) IZOMALTOZAT - prospect

Foto: Pixabay
COMPLEX DE FER (III) IZOMALTOZAT - prospect. Acţiune: Constituent esenţial al organismului; intră în structura hemoglobinei, intervine în lanţul respirator, fiind un constituent al citocromilor, menţine integritatea ţesuturilor epiteliale.

COMPLEX DE FER (III) IZOMALTOZAT - prospect

Denumirea comericală: DIAFER, MONOFER,

Prezentare: soluție injectabilă/perfuzabilă

Indicații: Tratarea anemiei determinate de deficitul de fer, când preparatele de fier orale sunt ineficace sau nu pot fi utilizate sau când există o necesitate clinică de administrare rapidă de fier.

Contraindicații: Anemia nedeterminată de carenţa de fier (de ex., anemia hemolitică). Supraîncărcarea cu fier sau tulburari în utilizarea fierului (de ex. hemocromatoza, hemosideroza). Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienţi. Pacienţi cu un istoric astmatic, eczemă alergică sau altă alergie atopică. Ciroză hepatică decompensată şi hepatită. Poliartrită reumatoidă cu simptome sau semne de inflamaţie activă.

Atenție!: Admministrarea parenterală a tuturor complexelor de fier poate determina reacţii de hipersensibilitate imediate severe şi potenţial letale. Fierul parenteral trebuie utilizat cu grijă în cazul infecţiilor acute sau cronice; nu trebuie utilizat la pacienţii cu bacteriemie prezentă. Pot apărea episoade de hiotensiune arterială (hTA) dacă injecţia intravenoasă este admministrată prea repede.

Reacții adverse: Mai putin frecvente: vedere înceţoşată, amorţeală, disfonie; dispnee; greaţă, vărsături, dureri abdominale, constipaţie; eritem facial, prurit, erupţie cutanată trecătoare; crampe; reacţii anafilactoide, febră, durere, inflamaţie în apropierea locului injectării, reacţie flebitică locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel