Comandatul Spitalului ROL 2: Numărul de cazuri COVID-19 va crește la redeschiderea școlilor, restaurantelor și a cinematografelor

Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Comandantul Spitalului ROL 2, dr Simona Ionescu, crede că numărul de cazuri de persoane cu COVID-19 va crește odată cu reînceperea școlilor, redeschiderea restaurantelor și a cinematografelor.

„Eu cred va crește numărul de cazuri de COVID-19 odată cu reînceperea școlilor, cu redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor. Va veni sezonul rece cu virusurile de iarnă. Circulația acestora va fi mult mai mare și atunci cu siguranță vom avea mai multe cazuri”, a declarat medicul militar simona Ionescu, comandatul Spitalului ROL 2 Ana Aslan, într-un interviu publicat, vineri, pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

În spitalul ROL 2 constgruit în curtea Institutului Ana Aslan sunt zeci de pacienți infectați internați. 

„Avem în prezent 60 de pacienți internați, rulajul e ste foarte mare. Mai avem la ATi acum 19 pacienți, pe 23 de paturi”, a epxlicat dr Simona Ionescu. 

Medicul sfătuiește oamenii să poarte mască, să se spele pe mâini, să evite spațiile aglomerate și să păstreze distanța fizică pentru a evita infectarea cu coronavirus și COVID-19.

„Tabloul clinic al bolii este foarte polimorf și oamenii vin cu manifestări respiratorii, alții cu manifestări digestive, unii cu manifestări neurologice, alte virusuri respiratorii. Potențialul evolutiv al acestei boli este diferit față de ce știam noi”, a arătat comandantul.

 

 

La aproape o lună de la redeschiderea campusului medico-militar din incinta Institutul Aslan, d-na Colonel medic dr....

Publicată de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila" pe Vineri, 28 august 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel